Valtuutetut osallistuneet yli 90 prosenttisesti kokouksiin

Uutisluotsi selvitti

Aila Salmelan työtilat ovat kotona. Hän pystyy osallistumaan kokouksiin joustavasti myös päiväsaikaan.
Teksti ja kuvat: Annina Ruokoski

Kuluva valtuustokausi alkoi 1.6.2017 ja sen jälkeen Pomarkun kunnanhallitus on kokoontunut kaikkiaan 56 kertaa. valtuustokauden aluksi kunnahallituksen puheenjohtajana oli Ville Sileäkangas ja 1.6. 3019 alkane nuijaa on kopautellut Jarkko Laitila. Kh:n puheenjohtajat ovat osallistuneet kokouksiin varsin ahkerasti. Puheenjohtajakaudellaan Sileäkangas on ollut paikalla 33:sta kokouksesta 29:ssä. Laitila on johtanut puhetta 20 kertaa 23 kokouksesta. 

Pomarkun kunnanvaltuusto on kuluvan vaalikauden aikana kokoontunut 20 kertaa. (15.9.2020). Uutisluotsi selvitti sekä yksittäisten valtuutettujen läsnäolot, mutta myös sen, mikä puolue on osallistunut kokouksiin ahkerimmin. Ahkeruus laskettiin niin, että kokousten määrä kerrottiin valtuutettujen määrällä eli esimerkiksi Keskustalla on 10 valtuutetulla ollut mahdollisuus osallistua 200 kokoukseen. Varsinaiset jäsenet ovat olleet 163 kokouksessa ja varajäsenet mukaan laskettuna.

Uudessakylässä asuva Vasemmistoliiton kunnanvaltuutettu Aila Salmela tekee sen, minkä lupaa. Salmela on Pomarkun valtuustossa ensimmäistä  vaalikautta. Kunnanvaltuuston lisäksi hän on kunnanhallituksen jäsen, teknisen lautakunnan jäsen ja kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsen. Salmela on mukana myös Pomarkun elinkeino- ja henkilöstötoimikunnissa ja vanhusneuvostossa hän on kunnanhallituksen jäsen. Kuluvalla valtuustokaudella kokousrumbaa ovat lisänneet myös kunnanjohtajan valintatyöryhmä sekä teknisen johtajan valintatyöryhmä. Kunnan kuumat perunat, siirtoviemäri ja päiväkoti, työllistävät Salmelaa myös, hän on molempien hankkeiden työryhmässä. Kokouksia saattaa viikoittain olla useita, mutta organisoinnilla ja joustavalla työajalla niistä selviää. 

Lue lisää 24.9. Uutisluotsi-lehdestä.