32 pomarkkulaista pihaa ja puutarhaa avautuu sunnuntaina

Numerolla 10 on merkitty kunnanviraston piste, josta saa paperisia karttoja ja kohdelistauksen sekä kyytipojaksi jäätelön.

Ensimmäisen kerran ensi sunnuntaina järjestään Pomarkussa avoimien pihojen tapahtuma. Idean äiti ja toteuttaja, kirjaston toimistotyöntekijä Pirjo Schulze kertoo olevansa erittäin tyytyväinen, että kohteita on avoinna Pomarkussa näin suuri määrä. Avoimiin pihoihin pääsee kirkonkylän tutustumaan muun muassa Honkakoskella, Valkjärvellä ja Uudessakylässä. 

– 32 pihaa ja puutarhaa esittäytyy sunnuntaina kello 12 alkaen. Tapahtuma päättyy kello 17. Jokainen piha on omanlaisensa ja jokaiselle löytyy varmasti paljon katsottavaa ja ihailtavaa. Jokainen avoimen pihan järjestäjä saa toteuttaa ihan omanlaisensa tapahtuman, erilaista ohjelmaa onkin luvassa. On pop up -kahvilaa, monta kirpputoria ja maalaistalojen pihapiirejä perennoineen ja omenatarhoineen sekä kotieläimiäkin pääsee rapsuttamaan, Pirjo Schulze luettelee. 

– Ajatuksena on ollut järjestää matalankynnyksen tapahtuma, jossa rikkaruohojen ja puskien ei tarvitse olla täydellisessä ojennuksessa, Schulze naurahtaa.

– Tämä on kesälle kiva tapahtuma, vähän saman tyylinen kuin adventtikalenteri on ollut. Ajatuksena on, että nämä tapahtumat järjestettäisiin vuorovuosina, hän toteaa. 

Myös seurakunnalla, helluntaiseurakunnalla, museolla, monitoimitalolla ja kunnanvirastolla on omat pisteensä. Kylän molemmat kesäkahvilat tarjoavat myös muun muassa ruokaa. 

Iltapäivä huipentuu Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistyksen pihakonserttiin, jossa esiintyy Mamba-yhtyeen keulahahmo Tero Vaara soolokeikalla. Pihakonsertin lisäksi iltapäivällä saatetaan laittaa tanssiksi terassilla ja lapsille on monenmoista puuhaa. 

Avoimien pihojen kartta löytyy Pomarkun kunnan verkkosivuilta tapahtumalistauksen kanssa.