Ahlaisissa sirkusteltiin ennen koulun alkua

KIRJOITTAJA JAAKKO VIITALA

Anni Tuomela, Oona Selivaara ja Maija Tammisto esittelevät taiteilemiaan ilmapallohahmoja.  

Toisena peräkkäisenä koronakesänä kysyntä lasten harrastustoiminnalle on ollut suurta, ja siksi kai Nuorisoseurojen Luova lava -leirejä onkin järjestetty tänä kesänä ennätysmäärä. Ahlaisten Luova lava -leiri oli nyt jo kolmas Nuoriseurojen Lounais-Suomen aluetoimiston kanssa yhteistyössä järjestetty, ja tänä vuonna koko leirin teemana oli sirkus. 

Sirkusleirille osallistui 12 lasta, joiden ikähaitari oli 8-12 vuotta. Taikuutta leirillä oli ohjaamassa jo useamman kerran Ahlaisissa käynyt taikuri Jari Reponen, jolle myös monet oppilaista olivat etukäteen tuttuja. 

Jarin kautta leirille saatiin akrobatiaa ohjaamaan Johanna Enäsuo, joka on erikoistunut tasapainoiluakrobatiaan. 

Leiriläiset oli jaettu kahteen ryhmään ikäryhmittäin, ja kumpikin ryhmä osallistui kumpanakin päivänä sekä taikuus- että akrobatiatyöpajaan. Toisen päivän iltapäivään oli varattu myös aika loppunäytöksen harjoituksille, ja leiri huipentui kesäteatterikulisseissa esitettyyn sirkusnäytökseen, jota lasten vanhemmat pääsivät seuraamaan turvavälein. 

Leirin ohjaajat taikuri Jari ja akrobaatti Johanna  ovat kysyttyjä ohjaajia, ja Jari kertookin kesällä olleen ennätysmäärä taikurikursseja, jopa Pohjois-Suomessa asti. Johanna toimii ohjaajana Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulussa, jossa myös syksyllä alkaville kursseille on ollut kovasti kysyntää.   

Taikurikurssin loppunäytös on katsottavissa Nuorisoseuran omalla Ahlastetuupi-kanavalla Youtubessa.