Ahlaislaiset evakuoidaan kouluun – kotiseutuharjoitus huomenna

Ahlaisten koululle rakennetaan evakuointikeskus.

Huomenna, perjantaina 3. maaliskuuta järjestetään Ahlaisissa evakuointiharjoitus. Harjoitus perustuu kuvitteelliseen tulvatilanteeseen, jossa Ahlaisten kylän väkeä joudutaan evakuoimaan kodeistaan ja tuomaan koululle perustettuun evakuointikeskukseen.
Kyseessä on niin sanottu kotiseutuharjoitus, johon kuuluu myös lauantaina järjestettävä tulvasuojeluharjoitus Porin kaupungintalossa. Perjantaina alkaa myös Porin Prikaatin järjestämä paikallispuolustusharjoitus Satakunta 23, joka kestää 10. maaliskuuta saakka.

Ahlaisissa kuvitellun häiriötilanteen selvittyä, antaa Porin kaupunginjohtaja määräyksen sivistystoimelle ja sitä kautta Ahlaisten koulun rehtorille järjestää kouluun evakuointitilat. Kylällä kulkee linja-auto, joka noukkii evakuoituja talteen ja kuljettaa turvaan koululle kello 11.45 –18. Mahdollisesta tulevasta lakosta huolimatta ajot pyritään hoitamaan. Auto ajaa harjoituksen ajan non stoppina väliä Ristikalliontie–Ahlaisten urheilukenttä. Reitti kulkee pitkin Ahlaisten kylänraittia ja palvelee näin ollen valtaosaa asukkaista. Asiakkaat pääsevät kyytiin reitin varrelta kättä heilauttamalla. Suositeltavaa on käyttää olemassa olevia pysäkkejä. Linja-auto on merkitty slekein tapahtumatunnuksin ja se pysähtyy mennen tullen Ahlaisten koululla. SPR:n henkilökuntaa on kyydissä avustamassa ja opastamassa erityisesti ikääntyneitä.
Tavoitteena on, että harjoituksessa olisi iltapäivän aikana mukana noin 300 henkilöä.
– Koululle rakennetaan evakuoitujen vastaanottopiste, joissa tulijat rekisteröidään. Heille toimitetaan ruoka Porin palveluliikelaitokselta kello 12.30–14, ja järjestetään muun muassa varautumiskoulutusta, Porin kaupungin turvallisuuspäällikkö Jukka-Pekka Schroderus kertoo.