Ahlaislaisten vesijupakassa erätauko

Omaa pohjavettä alkoi jälleen tulla hanoista keskiviikkona

Ahlaislaiset saavat jälleen juoda oman pohjavedenottamonsa vettä – ainakin toistaiseksi. Lampissa ja Ahlaisissa on ollut ongelmia ruskehtavan ja oudolta maistuvan kraanaveden kanssa siitä lähtien, kun talousvesi 9. lokakuuta alkoi virrata Harjakankaan tekopohjavedenottamolta Noormarkusta Poriin ja uutta linjaa pitkin Porista Ahlaisiin ja sieltä Lamppiin. 

Porin Veden verkostopäällikkö Jouko Halmisen mukaan ongelma johtuu putkistovirtausten muutoksista. Vettä on nyt juoksutettu ja pesäkeluvun kehittymistä seurattu yhteistyössä vesiosuuskunnan kanssa. 

Eilen keskiviikkona Porin Vesi alkoi pumpata vettä jälleen Ahlaisten pohjavedenottamolta.

– Haluamme nyt rauhoittaa tilannetta. Ahlaisten oma pohjavesi otetaan käyttöön toistaiseksi eli tämä ei ole pysyvä ratkaisu.

– Kokonaispesäkeluvut ovat olleet näytteissä parinsadan luokkaa, eli jonkin verran suosituksia korkeammalla. Jatkamme näytteiden ottoa ja juoksuttamista. Putkisto ei ole likaantunut, eikä tilanne ole sellainen, että pitäisi lähteä klooraamaan. Jos klooraukseen jouduttaisiin, ei verkoston vettä voisi käyttää vähään aikaan lainkaan, Halminen toteaa.

Lue koko juttu paperilehdestä 2. joulukuuta.

  Jaa: