Ahlaisten kuntalaisaloite lähetetty eteenpäin

Yli 1700 allekirjoitusta kuukaudessa

Arkistokuva. Ahlaisten koulun vanhempainyhdistys käynnisti aloitteen, sillä yhdistyksen mielestä kaikki kaupungin kaavailemat toiminnot eivät mahdu Ahlaisten kouluun. Vanhempainyhdistys ja kyläyhdistys haluavat Ahlaisiin monitoimitalon, joka heille jo vuonna 2018 luvattiin.

Ahlaisten koulun Vanhempainyhdistyksen käynnistämä kuntalaisaloite Ahlaisten uuden monitoimitalon puolesta sai kuukaudessa huiman allekirjoittaneiden määrän. Kannattajia on kaikkiaan 1920, joista porilaisia 1761. 

– Aloitteen tekijöinä on nyt yli 2 prosenttia Porin kaupungin asukkaista eli tämä tietää sitä, että aloite on otettava käsittelyyn 6 kuukauden aikana asian vireille tulosta. Kuntalaisaloite jätetiin Porin kaupungille 29.3.2021, toteavat Lotta Kuusikari ja Kristiina Åkerlund Ahlaisten koulun vanhempainyhdistyksestä.

Kuntalaisaloite, jossa on allekirjoittajia kaksi prosenttia tai enemmän kunnan asukasmäärästä, pitää ottaa kuuden kuukauden kuluessa käsittelyyn. Kirjaamosta aloite siirtyy vastuutoimialalle valmisteluun ja sieltä valtuustoon.