Ahlaisten vanhemmat: ”Kaikki eivät mahdu koulurakennukseen”

Kristiina Åkerlund, Lotta Kuusikari, Henna, Jussi ja Saana (vaunuissa) Lähdekorpi, Maria Selivaara ja Anni Holmberg ovat sitä mieltä, että kaikki suunnitellut toiminnot eivät mahdu Ahlaisten koulurakennukseen.

– Loputtomalta väsytystaistelulta tämä tuntuu, mutta me emme lannistu, toteavat Ahlaisten koulun vanhempainyhdistyksen aktiivit kokoontuessaan koulun pihamaalla. 

Porin kaupunki suunnittelee, että nykyisiä koulun tiloja remontoidaan siihen varatulla rahalla eli 450 000 eurolla ja sen jälkeen samoissa tiloissa toimisivat niin koulu kuin varhaiskasvatus sekä oppilashuolto ja lisäksi vielä osa kirjaston toiminnoista.

– Tätä emme ymmärrä. Kaksi vuotta sitten, 2019, meille luvattiin noin pari miljoonaa maksava uudisrakennus, monitoimitila, johon kaupunki olisi siirtänyt kaikki Ahlaisissa olevat palvelunsa. Tuon eteenkin taisteltiin, käveltiin täältä Porin Raatihuoneen puistoon saadaksemme näkyvyyttä ja huomiota asiallemme. 

Monitoimitilan rakentaminen suli Porin kaupungin huonon taloustilanteen vuoksi koronavuonna 2020. Sen jälkeen suunniteltiin siirrettävien rakennusten hankkimista Ahlaisten koulun pihaan, johon toiminnot olisi siirretty. Tuolloin olemassa oleva koulurakennus olisi purettu.

Nyt suunnitelmissa on vanhan koulun peruskorjaus.

– Tämä ei ole pitkän tähtäimen suunnitelma tai kestävää kehitystä. Vanha rakennus tekohengitetään muutamaksi vuodeksi ja sen jälkeen ollaan taas sen edessä, että tilat eivät ole soveltuvat. Olemme pettyneitä. Näin tehdään, vaikka kaupungin talous ei ollutkaan niin kuralla kuin alun perin arvioitiin. Raha ei siis ole peruste, toteavat koulun vanhempainyhdistyksen aktiivit.