Aila Haikkonen hyvinvointialueen aluehallituksen jäseneksi

Aila Haikkonen toivoo, että hyvinvointialueista ei rakentuisi uusia, isoja himmeleitä, vaan ne oikeasti parantaisivat sote-palveluita.

Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuuston ensimmäinen kokous pidettiin 2. maaliskuuta. Aluevaltuusto valitsi muun muassa aluehallituksen. Lavialainen Aila Haikkonen (kesk) valittiin 16-jäseniseen aluehallitukseen.

Aila Haikkonen kuvailee itseään sote-vauvaksi siinä mielessä, että hänellä ei ole taustallaan sote-alan ammattia, eikä hänellä ole aikasemmin ollut luottamustointa, joka olisi liittynyt soteen.

– Minulle siis kaikki, mitä aluevaltuustossa ja -hallituksessa tulee eteen, on uutta. Se voi olla myös vahvuus, sillä voin tarkastella asioita avoimin mielin, enkä vertaa niitä vanhoihin, menneisiin käytäntöihin, Aila miettii.

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa. Nyt on siis enää alle kymmenen kuukautta aikaa valmistella isoa uudistusta. Ailan mukaan siirtymä pitäisi tehdä henkilökunta edellä.

– Toivon, että kaupunkien ja kuntien palveluksesta hyvinvointialueelle siirtyvästä henkilöstöstä huolehditaan niin, että kaikki sujuu oikein ja joustavasti. Jos henkilöstöpuoli ei ole kunnossa, se heijastuu kaikkeen hyvinvointialueen toimintaan.

Lue koko juttu paperilehdestä 10. maaliskuuta.