Andrè Fabig on Ahlströmin ruukin uusi keittiöpäällikkö

Tiesin jo päiväkodissa, että minusta tulee kokki

André Fabigille tuottaa iloa nähdä, että asiakkaat lähtevät tyytyväisinä ja tulevat ravintolaan uudelleenkin.

Ahlströmin ruukin keittiöpäällikön vastuut siirtyivät noormarkkulaiselle André Fabigille huhtikuun alusta alkaen. Pitkään keittiö- ja ravintolatoimenpäällikkönä työskennellyt Jukka Luojukoski on siirtymässä eläkkeelle vuoden 2022 aikana. Sitä ennen Luojukoski perehdyttää seuraajansa vuosien varrella karttuneen tietämyksensä saloihin. 

André Fabig kuvailee ruukin keittiötä maanläheiseksi. Lähellä tuotettuja aineksia, kuten riistaa, kalaa, marjoja ja sieniä, käytetään niin paljon kuin mahdollista.

– Onhan tämä ainutlaatuista, että pystymme hyödyntämään oman metsän antimia ja syksyn jahdeista saatuja lihoja. Tiedämme siis tarkkaan, mistä lihat tulevat ja milloin ne on kaadettu. Jahtipäivän jälkeen, voin käydä katsomassa, miten riista käsitellään, omassa riistankäsittelyyn tarkoitetussa elintarviketilassamme.

– Keittiössämme ideana on, että ruoka on laadukkaasti valmistettua ja näyttävästi esillä, mutta ei kuitenkaan mitään hifistelyä.

– Olen ylpeä ja iloinen saadessani olla mukana kehittämässä Ahlströmin ruokakulttuuria kohti uutta, mutta vanhaa kunnioittaen. Ehkä jonkun saksalaisen vivahteen voi jossain vaiheessa huomata, André kuvailee.

Lue Andrésta lisää torstain 6.5. Uutisluotsista.