Anne-Maija Hosiken töissä kuultaa toivo

Anne-Maija Hosiken työt ovat monipuolisia ja niissä on käytetty monia eri tekniikoita.

Kun Anne-Maija Hosike joutui vuonna 1995 miehensä Lassin kanssa vakavaan auto-onnettomuuteen ja selvisi siitä, alkoi myös uusi aikakausi hänen taiteessaan.

– Selvisimme ja se muutti elämäni. Olenkin ajatellut niin, että Jumala otti meistä kiinni ja välitti pienestä ihmisestä ja sain kaksinkertaisen elämän: sain kasvattaa lapseni ja nähdä lastenlapseni sekä toivon iankaikkisesta elämästä. Näiden tapahtumien jälkeen elämä on ollut erittäin rikasta ja siinä on ollut kaikkien värien kirjo, Anne-Maija Hosike miettii.

Pomarkun kirjaston näyttelytilassa avautui Anne-Maija Hosiken Jumala on turvamme-näyttely. Työt ovat öljyväritöitä ja kuvakudoksia. Hän yhdistelee monia eri materiaaleja ja ne luovat harrasta ja puhuttelevaa tunnelmaa.

– En anna töilleni nimiä, sillä haluan, että katsoja muodostaa oman mielipiteensä ja pohtii mitä niissä näkee, toteaa huittislainen Anne-Maija Hosike.

– Ajattelen, että työni ovat työkaluja. Jos nimeäisin ne, tuntuisi, että se rajoittaisi liikaa,Anne-Maija Hosike jatkaa.

Työkaluna Hosike tarkoittaa sitä, että jos joku saa tai löytää niiden avulla yhteyden Raamattuun, on teos tehnyt tehtävänsä. Toiminut työkaluna ajatuksissa ja teoissa.

Hosiken jokaisessa työssä on risti. Hän toteaa töidensä olevan hänen lähetystyötään.

– Aloitan töideni tekemisen rukoilemalla, lisäksi lähelläni on paljon esirukoilijoita, Anne-Maija kertoo.

– Kristillisen taiteen tekeminen on vaativaa. Se ei saa olla liiallista hempeilyä eikä tulkintaa vaan töiden pitää perustua Raamattuun. Töissäni keskityn kuvaamaan kristinuskoa henkilökohtaisena valintana ja erityisesti pelastumisena Jeesuksen kautta. Toivon tavoittavani ihmiset ja saavani heidät ajattelemaan omaan kuolemanjälkeistä kohtaloaan. Voisiko se olla pelastuminen Jeeskuksen Kristuksen armosta?

Lue koko juttu paperilehdestä 9. joulukuuta.