Lisää tartuntoja Aurinkokulmassa ja altistuksia myös Noormarkun yhtenäiskoulussa

Concept of Covid-19 on wooden cubes

Noormarkun Aurinkokulma Oy:n asumispalveluyksikön ja vuorohoidon testauksissa todettu kaksi uutta koronatartuntaa – altistuksia myös kouluissa ja päiväkodeissa.

Noormarkun Aurinkokulma Oy:n asumispalveluyksikön ja vuorohoidon testauksissa todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Henkilökunnan testaukset ovat vielä osittain kesken. Tilannetta on arvioitu yhdessä Aurinkokulma Oy:n, Porin perusturvan tartuntatautiviranomaisten ja Satasairaalan infektioyksiön kanssa. Valitsevan tilanteen vuoksi kaikki Aurinkolinnan ja Aurinkokulman sekä osa Aurinkotuvan asukkaista joudutaan asettamaan karanteeniin 12.-21.9. väliseksi ajaksi. Karanteenin aikana näissä yksiköissä ei voi vierailla. Aurinkotuvan toiminta ja päivätoiminta keskeytetään 12.-21.9. väliseksi ajaksi.

Korona-altistuksia on tapahtunut myös Myötätuulen koulussa ja Noormarkun yhtenäiskoulussa sekä Kiertokadun ja Pilke Välkeen päiväkodissa. Pilke Välkkeen päiväkodissa altistunut on osa Tähdenlennot ja Onnentähden ryhmän lapsista, yhteensä 30 lasta sekä 3 työntekijää. Myötätuulen koulussa on maanantaina 6. ja tiistaina 7.9. altistuneita noin 35 oppilasta 3. A ja B-luokilta ja iltapäiväkerhosta ja lisäksi kaksi henkilökunnan edustajaa.

Noormarkun yhtenäiskoulussa altistuneita on 4. luokalla 22 oppilasta ja kolme opettajaa. Kiertokadun päiväkodissa on altistunut maanantaina 6.-7.9. Veijarit ryhmässä 16 lasta ja mahdollisesti muutama henkilökunnan jäsen.

Aiempi uutinen asiasta:

Noormarkun Aurinkokulma Oy:n asumispalveluyksiköissä ja vuorohoidossa mahdollisia altistumisia koronavirukselle 

Mehiläisen Onnikotien Aurinkolinnan vuorohoitoyksikössä Aurinkotuvassa on tänään todettu Covid-19 tapaus rokottamattomalla lapsella. Lisäksi kahdella Aurinkolinnan henkilökuntaan kuuluvalla todettiin torstaina Covid-19 infektio. 

Tapauksiin liittyvät lähialtistuneet on tunnistettu ja asetetaan tai on jo asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Heitä on yhteensä 13. 

Koska alkuperäinen tartunnanlähde ei ole selvillä ja tapauksilla on mahdollisia kytkentöjä myös Aurinkokulman ja Aurinkolinnan asumispalveluyksiköiden asukkaisiin, päätettiin Porin perustuvan ja sairaanhoitopiirin tartuntatautiviranomaisten ja Aurinkokulma Oy:n edustajien kanssa tänään ottaa näytteet kaikista Aurinkokulman, Aurinkolinnan sekä joistakin Aurinkotuvan asukkaista ja henkilökunnasta.  Näytteitä otetaan tänään 34 asukkaalta ja vuorossa olevalta henkilökunnalta Porin perusturvan näytteenottajien toimesta. Muulta henkilökunnalta näytteet otetaan työterveyshuollossa tai Porin perusturvan näytteenottopisteessä viimeistään sunnuntaina. 

Kahdesti rokotettu henkilökunta saa toimia normaalisti eikä heitä aseteta karanteeniin, mutta näytteet otetaan.

  Jaa: