Bussit tukkivat liikennettä Noormarkun keskustassa

Joskus bussit sattuvat näinkin samanaikaisesti pysäkeille. Mutta vaikka vain toisella kaistalla olisi bussi, pysäyttää se liikenteen ja aiheuttaa vaaratilanteita. Kuva: Teuvo Vehkalahti

Noormarkun keskustan bussipysäkkien sijainnit aiheuttavat monille autoilijoille päänvaivaa. Kauppojen kohdalla olevilla pysäkeillä ei ole levennyksiä ja ruuhka-aikana bussit tukkivat helposti koko liikenteen. Noormarkun keskustaan on tullut yksi liittymä lisää ABC-aseman avauduttua heinäkuussa. Tämä lisää keskustan liikennettä entisestään.

– Tuskin yksikään autolla keskustan läpi ajava on sitä mieltä, että kauppojen kohdalla pysäkit olisi fiksusti mietitty. Pysäkkimerkit on lyöty vaan siihen ajattelematta yhtään sitä, millainen sumppu se kohta on. Ihme, ettei ole sattunut onnettomuuksia. Ilmeisesti pitää ensin kolahtaa ja sitten jonkun lamppu syttyy, yksi lukijoista ihmettelee.

ELY:n joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä kertoo, että pysäkkien tilanteesta on käyty keskustelua ja asiaan haettiin ratkaisua jo vuoden vaihteessa yhdessä Porin kaupungin kanssa. 

– Yksi tiedostettu ongelma on myös se, että kaikkia Noormarkkua palvelevia yhteyksiä ei saada tällä hetkellä samalle pysäkille, vaan Kankaanpäästä tulevilla vuoroilla on edelleen K-marketin remontin yhteydessä siirretty väliaikainen pysäkki liikenneympyrän pohjoispuolella, Kivelä kertoo.

Kivelä painottaa, että levikkeiden rakentaminen pysäkeille on haastavaa, sillä käytettävää tiealuetta on vähän ja ollaan asemakaava-alueella.