Eläinrakkaat työkaverit yhdistivät osaamisensa

“Tarkoituksena on olla Porin paras koirakeskus”

Katja Hautamäki ja Marita Yli-Huhtala ovat perustaneet syyskuussa koiratreenihallin Noormarkkuun Länsinostojen vanhaan nosturihalliin. Bertta ja Lila ovat päässeet jo tekonurmelle harjoittelemaan.

Katja Hautamäki sai heinäkuun alussa idean perustaa koirien treenihallin Länsinostojen vanhaan nosturitilaan Noormarkkuun.

– Minua ei tarvinnut kauaa houkutella mukaan, hymyilee Marita Yli-Huhtala, toinen yrittäjistä.

Eläinrakkaat työkaverit yhdistivät osaamisensa ja kaksi kuukautta myöhemmin treenihalli oli jo käytössä. 

– Halli oli hyvässä kunnossa, joten ainoa isompi hankinta tilaan oli tekonurmi ja koirien harrastusvälineet, Hautamäki kertoo.

Yli-Huhtalalla on 11 vuoden kokemus koirien kouluttamisesta ja hänelle on muodostunut hyvät verkostot. Hautamäellä on taas kokemusta yrittäjyydestä heidän perheyrityksensä kautta.

– Satakunnassa ei ollut ympäri vuoden toimivaa lämmintä treenihallia vastaavilla puitteilla. Idea lähti myös omasta tarpeesta, kertoo neljä labradorinnoutajaa omistava Yli-Huhtala.

Harrastustilaa hallissa on reilu 300 neliötä, pisimmillään rata on 20 metriä, joten koirien kanssa pääsee tekemään monenlaisia harjoituksia. Hallin lämpötila pidetään 15 asteessa, jotta koirat eivät läkähdy treenatessa. Sisäänkäynti treenihalliin tapahtuu kulkukoodilla ja vuokrahinnat vaihtelevat vuorokauden ja kellonajan mukaan.