Elebetin tuotantokatkon pituudesta ei vielä varmuutta

Tuli tuhosi tehdashallin kattorakenteet Pomarkussa

Perjantaiaamupäivänä tulipalo oli sammutettu.

Perjantain vastaisena yönä pomarkkulaisessa betonielementtitehtaassa riehunut tulipalo aiheuttaa tuotantokatkon tehtaan toiminnassa.

– Vielä ei osaa sanoa, kuinka pitkään katko kestää. Maanantaina ainakaan ei vielä tuotanto pyöri, työnjohtaja Risto Närvä totesi perjantaiaamupäivänä. 

Elementtitehtaan tontti on tällä hetkellä sähkötön, sillä sähkökeskus tuhoutui palossa, joka oli syttynyt yöllä. Syttymissyytä ei vielä tiedetä.

– Ohikulkija soitti kello 4.36 hätäkeskukseen nähtyään liekit rakennuksen kattorakenteissa. Samoihin aikoihin tehtaan työntekijät olivat tulossa töihin, Närvä kertoi.

Päivystävä palomestari Mats Paloranta kertoi, että sammutustyöt jouduttiin aluksi  tekemään pääosin käsivoimin, sillä konevoimaa ei heti ollut saatavilla.

– Matalamman, vihreän hallin kattorakenteet olivat tulessa ja isomman, kellertävän rakennuksen katollakin näkyi liekkejä. Halleissa oli paljon savua ja tehtävä oli haasteellinen. Paikalla oli noin 20 yksikköä Satakunnan Pelastuslaitokselta, hän kertoi.

Palo saatiin kuitenkin suht nopeasti sammutettua, ja Pomarkun yhteisöllisyys näytti jälleen voimansa. Työnjohtaja Risto Närvä kertoo, että paikalliset yrittäjät ottivat koko aamuun yhteyttä ja kysyivät, jos voisivat auttaa. 

– Paikallinen kuorma-autoilija tuli kouran kanssa purkamaan rakenteita ja valtatien toiselle puolella Shellillä järjestettiin nopealla aikataululla aamupala palokunnalle, kunnastakin oltiin yhteydessä, Närvä kertoi.

Tuotantokatkon pituus riippuu paljolti siitä, milloin vahinkotarkastajat ehtivät paikalle.

– Toivotaan, että pääsemme nopealla aikataululla korjaamaan vahinkoja ja suojaaman rakennuksen esimerkiksi jäätymiseltä. Onneksi mylly ja hydrauliikkahuone säästyivät liekeiltä, Närvä jatkoi.