Emilia Helmin haaveena arvokisat

Hopeasomman loppukilpailusta pronssia

Emilia Helmin hiihtokausi onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Viime viikonlopun Hopeasomman loppukilpailuista Emilia hiihti pronssia.

Noormarkun Nopsan nuori pomarkkulaistähti Emilia Helmi, 13, on saanut talven kilpailukauden pakettiin. Harjoitukset ovat lyhyen aikaa tauolla ennen treenikaudelle siirtymistä.

– Tämä kausi oli ihan huippu ja onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Pysyin koko kauden myös täysin terveenä. Onnistuminen on tuonut hurjasti lisää energiaa harjoitteluun.

Onnistumisia tosiaankin on tullut, sillä viime viikonloppuna Hopeasomman loppukilpailuista Emilia hiihti pronssia. Vuokatin laduilla kisatulla kolmen kilometrin matkalla voittajaan ero oli vain reilut 12 sekuntia.

Lumen puute ei tänä talvena vaikuttanut harjoitteluun yhtä paljon kuin edellisenä talvena, ja Helmi kertoo olevan siitä mielissään. Monien kilpailujen peruminen koronan vuoksi kuitenkin vaikutti siihen, että kisastartteja tuli normaalia vähemmän. Vaikka kotimaisemissa onkin päässyt treenaamaan sukset jalassa, niin jonkun verran on tullut myös kilometrejä autolla. 

– Ajamista tosiaan tulee jonkin verran. Reissaamme usein kisoihin koko perheen voimin ja meillä on myöskin mukana meidän maskottimme, mäyräkoira Osku. Valmentajani, Seppo Myllykoski, saattaa olla myös katselemassa kisoja. Haluankin kiittää häntä isosti tuesta sekä myös muita tukijoukkojani koko kauden ajalta.

Lue lisää torstain 15.4. Uutisluotsista.