Ending Fortune ponnistaa Pomarkusta

Ending Fortunen uusi omakustanteinen debyyttialbumi julkaistaan 14.8. Vikke Nousiainen, Juho Karihuhta, Johannes Laitila, Johannes Suomi ja Marko Rinne harjoittelevat treenikämpällään Tuunajärvellä.

Juho Karihuhtaa, Johannes Laitilaa, Johannes Suomea, Marko Rinnettä ja Vikke Nousiaista yhdistää ystävyyden lisäksi bändi Ending Fortune. Miehet ovat tehneet yhdessä musiikkia kolme vuotta ja perjantaina heiltä ilmestyy debyyttialbumi Engraved Insight. Musiikkiaan nuoret miehet luonnehtivat death metalliksi.

– Innostus metalliin on lähtenyt omasta musiikin kuuntelusta. Tämä tuntuu ilmaisumuodoltaan omalta. Emme päättäneet, että soitetaan death metallia, se vain tuli itsellään, kertoo Karihuhta.

Bändiläiset ovat tunteneet toisensa Pomarkun ala-asteelta saakka. Ensimmäinen bändi aloitti hieman eri kokoonpanolla. Kaksi vuotta sitten bändi haki laulajaa ja Vikke hyppäsi remmiin. Nyt viisikko säveltää, sanoittaa ja sovittaa itse biisinsä.

– Aluksi soitimme covereita, kun meillä ei ollut vielä tarpeeksi biisejä, mutta niihin kyllästyy helposti. On hienoa, kun saa soittaa keikoilla omia biisejä, sanoo Laitila.

Bändi treenaa kerran viikossa Tuunajärvellä treenikämpällä. Levyn he äänittivät Valkjärven maisemissa kevään ja alkukesän aikana. 

– Harmittaa, kun korona on vienyt meiltä keikkoja, toivottavasti pääsisimme pian taas keikkailemaan, Rinne miettii.