Ensimmäiset saivat koronarokotteen

Kuvituskuva.

Satasairaala aloitti koronarokotukset maanantaina. Ensimmäiset rokotukset annetaan ensilinjan hoitajille. Porin perusturvassa koronarokotukset aloitetaan 11. tammikuuta. Rokotukset annetaan ensin valtakunnallisten ohjeiden mukaan koronatyötä tekeville terveydenhuollon työntekijöille.

– Koko väestön rokotukset alkanevat maaliskuussa ja ne tehdään ajanvarauksella terveysasemilla, kertoo terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto.

Pohjois-Satakunnan peruspalveluyhtymä eli PoSa aloittaa covid-rokotukset ensi viikolla. 

– Saamme ensimmäisen rokote-erän ensi viikolla. Yhdeksästä pullosta riittää rokotetta noin 50 henkilölle. Tammikuussa saamme rokotuksia saman määrän, helmikuun rokotemääristä ei ole vielä tietoa, PoSan ylilääkäri Margit Seppälä toteaa.

Ensimmäisenä rokotteen saavat covid-potilaiden hoitoon ja tutkimiseen osallistuvat PoSan työntekijät. Rokotukset annetaan oikeudenmukaisuus -periaatetta ja valtakunnallista ohjetta noudattaen. 

– Rokotemäärät ovat pieniä ja joudumme valitettavasti tarjoamaan niukkuutta, koska tällä hetkellä vain yksi rokote käytössä. Kun muita rokotteita saadaan käyttöön, rokotemäärät lisääntyvät, Seppälä kertoo.