Erävaelluksen SM-kisat alkavat Noormarkussa

Söörmarkkulainen Mikko Tenho lähtee koitokseen pikkuveljensä kanssa

Söörmarkkulainen Mikko Tehho edustaa paikallista väriä Erävaelluksen SM-kisoissa. Mikko kilpailee yhdessä Yläneellä asuvan veljensä kanssa.

Ensimmäistä kertaa Satakunnassa järjestettävät Erävaelluksen SM-kisat starttaavat käyntiin Noormarkussa, Ahlströmin ruukin alueella tänään, torstaina 2. syyskuuta kello 12.00. Sahalan pihassa olevaa aloitustehtävärastia pääsee yleisökin seuraamaan. Kilpailijoiden joukossa nähdään muun muassa söörmarkkulainen Mikko Tenho ja hänen Yläneellä asuva pikkuveljensä Matti Koivisto. Mikko ja Matti muodostavat joukkueen nimeltä Veljet K.

Mikolla ja Matilla on kisoista jo aikaisempaakin kokemusta.

– Ensimmäisen kerran osallistuimme Erävaelluksen SM-kisoihin nuorten sarjoissa 1990-luvun puolivälin jälkeen. 

– Olimme mukana myös vuonna 2000, mutta sen jälkeen oli 20 vuoden tauko, kunnes Matti sai houkuteltua minut viime vuonna parikseen Kiilopäällä järjestettyihin 50-vuotisjuhlakisoihin.  Siellä saavutimmekin peräti kolmannen sijan, Mikko Tenho hymyilee.

Kilpailun järjestää Suomen Erävaelluskilta ry. Noormarkussa erätaidoissa mittelee tänä vuonna nelisenkymmentä joukkuetta eri puolilta Suomea.

– Kilpailumaasto on todella haasteellinen. Maasto on kivikkoista ja sammaleista, eli jos sataa, niin on myös liukasta, kilpailunjohtaja Jaana Hyttinen kertoo.

Kilpailijat yöpyvät maastossa kolme yötä. Maaliin saapuviksi heitä odotellaan sunnuntaina 5. syyskuuta kello 8.00 alkaen. Maalialue sijaitsee Ahlströmin ruukin Sahalan pihapiirissä.

Lue lisää Uutisluotsista!