Erotuomarit palkitsi Antti Korpusen herrasmiespelaajana

Porin Erotuomarit -53 -yhditys palkitsi Antti Korpusen herrasmiehenä. Palkinnon luovutti Marko Pihlajamäki.

Annina Ruokoski
NOORMARKKU
Porin Erotuomarit -53 -yhdistys palkitsi noormarkkulaisen Antti Korpusen vuoden 2022 Gentelmannina. Erotuomarikerhon Marko Pihlajamäki kertoi, että valinta osui Korpuseen, sillä hän on pitkän uransa aikana osoittanut erittäin kohteliasta käytöstä erotuomareita kohtaan. Erotuomarikerho palkitsee vuosittain vuoden gentleman-pelaajan eli herrasmiehen. Viime vuosina herrasmiespalkinnolla on muistettu myös taustavaikuttajia.
– Korpunen on oivallinen esimerkki niin nuorille kuin vanhemmillekin ottelutapahtumissa. Hän on aina painottanut esimerkiksi pelaajille, että tuomari tekee oman ratkaisunsa sen mukaan, miten hän on asian nähnyt, ja että tuomari on pelissä, se joka määrää. Tuomari ei aina näe kaikkea pelissä, toteaa Marko Pihlajamäki.
Valmentajien ja taustajoukkojen ymmärrys tuomareita kohtaan tekee ottelusta aina paljon leppoisamman ja jää esimerkiksi turhia rangaistuksia tai kortteja saamatta.
– Näin varmistetaan kaikille mukava ja tasapuolinen pelielämys, Pihlajamäki toteaa.
Tuomareita tarvittaisiin lisää ja Pihlajamäki kehottaakin nuoria mukaan.
– 15-vuotias voi käydä erotuomarikurssin. Sitä aiemmin voi toimia myös pienten pelissä pelinohjaajana. Tuomarointi on mukavaa puuhaa. Palloliiton sivuilla kiinnostunut voi käydä testaamassa, sopisitko sinäkin tuomariksi, Pihlajamäki kehottaa.
Koitossa ahkerasti Ptalkoillut Antti Korpunen oli palkinnosta yllättynyt.
– Hieno tunnustus, kiitos. Erotuomarin kanta on hyvä pelaajien ottaa huomioon. Jalkapallo on yhteispeliä kentällä kokonaisvaltaisesti, Korpunen muistuttaa.