Esiintyjä kaipaa jo lavoille

 Petri Forsman kaipaa jo keikkalavojen tunnelmaa ja toivoo, että pian päästäisiin elämään normaalia elämää.

Tapahtuma-ala on ahdingossa ja monien esiintyjien tulot ovat romahtaneet koronan myötä, kuten myös noormarkkulaisen muusikon Petri Forsmanin.

– Tämä ei ole enää pelkkä rahallinen menetys, vaan kaipuu lavoille ja esiintymään on kova. Tässä työssä kiitos tulee yleisöltä. Tansseissa käy usein varttuneempaa väkeä ja kohtaamiset ihmisten kanssa ovat tämän työn suola, Forsman kertoo.

Forsmanilla oli ennen koronaa tiivis tahti keikkailussa. Hän oli saanut duonsa Sami Niemisen kanssa jalansijan risteilylaivoille esiintymään ja Päivi Tuomen kanssa hän kiersi duona paikallisia tanssilavoja.

– Viime vuonna kalenterissa oli jopa 17 keikkaa maaliskuulle. Sitten tuli korona ja pyyhki kaiken pois listalta, Forsman muistelee.

Viime kevään hän jaksoi sillä voimalla, että tilanteeseen tulee pian muutos. Juhannuksen jälkeen keikkakalenteri alkoi taas täyttyä ja heinä-elokuussa keikkoja oli jo kivasti. Syksy meni tasaiseen tahtiin. Viimeisen keikan Forsman on heittänyt marraskuun lopussa.

– Joulukuuhun asti mentiin aika normaalisti, kunnes tuli taas uudet rajoitukset. Tämä pätkä tulee olemaan pidempi kuin viime vuoden tauko. Jotain tähän välikauteen pitäisi keksiä. Tämä on neljän kuukauden kurimus, joka jatkuu vielä pitkään. Ei tässä auta muuta kuin uskoa ja toivoa parhainta, hän miettii.