Etäopetus hoituu näppärästi Noormarkussa

Noormarkun yhtenäiskoulussa siirryttiin etäopetukseen viime viikolla. Alakoulun puolella on kymmenen oppilasta lähiopetuksessa. Etäopetus polkaistiin käyntiin yhdessä vuorokaudessa, joten aikaa suunnitteluun tai valmistautumiseen ei ollut. 

– Siihen nähden olemme onnistuneet hyvin. Opettajat ovat omaksuneet uusia toimintatapoja nopeasti, eikä työtunteja viime viikolla laskettu. Toivotaan, että tämä viikko tuo rutiinit sekä oppilaille että opettajille, toteaa yläkoulun äidinkielen opettaja Reetta Taimi.

Mari Haapala opettaa matematiikkaa 7.–9.-luokkalaisille Noormarkun yhtenäiskoulussa. Hänellä on parhaillaan menossa matematiikan tunti seiskaluokkalaisille. Tunnin aluksi opettaja pitää nimenhuudon ja katsoo, että kaikki oppilaat ovat paikalla. 

– Aloitetaan tunti tehtävien tarkistuksella, Haapala opastaa koululaisia Google Meetin välityksellä ja antaa oppilaille vuorotellen vastausvuoron. 

Matematiikan tunnilla opiskellaan parhaillaan termejä. Kun tehtävät on tarkistettu, opettaja pitää nopean teoriatunnin aiheena samanmuotoiset termit.

– Sen jälkeen saatte tehdä itsenäisesti laskuja ja minulta saa tarvittaessa kysyä, jos tulee jokin ongelma, Haapala opastaa.

Käytännössä opetus toimii melko samanlailla kuin normaalisti. Kun oppilaalla on kysyttävää, viittaamisen sijasta hän laittaa mikrofonin päälle ja pyytää opettajalta apua.

– Välillä sitä oikein säpsähtää, kun tyhjässä luokassa kaikuu yhtäkkiä oppilaan ääni, hymyilee Haapala