EU:n ruoka-apua keskiviikkoisin kunnanvirastolta Pomarkussa

Ruokakassin sisällöllä saa loihdittua perusruokaa

Suomen Punaisen ristin Pomarkun osaston puheenjohtaja Anne Puutio ja sihteeri Raija Lehtonen kokosivat ruokakasseja valmiiksi.

Ensi viikon keskiviikosta lähtien Pomarkussa jaetaan vähävaraisille tarkoitettua Eu:n ruoka-apua. Punaisen Ristin Pomarkun osaston tilaamaa ja heidän kunnanviraston aulassa jakamaansa ruokaa ovat tervetulleita hakemaan kaikki tarvitsevat.

– Toivottavasti ruoka-apu kelpaa ja kynnys on matala hakijoille, toivovat osaston puheenjohtaja Anne Puutio ja sihteeri Raija Lehtonen

Osaston jäsenet kokoavat ruokakassit valmiiksi hakijoita varten. 

– Kassiin tuleva ruokamäärä on määritelty perhekoon mukaan. Yhden henkilön talouden ruokakassiin tulee 1–2 purkkia lihasäilykettä, 1–2 hapankorppupakettia, 1–2 pussia makaronia, 1–2 myslipakettia, yksi paketti puurohiutaleita, 2 kiloa sämpyläjauhoja sekä venhäjauhoja, yksi paketti maitojauhetta, 2–3 hernekeittoa,  ja 2 pakettia perunasosejauhetta, Lehtonen ja Puutio kertovat. 

Perhekoon ollessa suurempi, lisätään kassiin valmiin taulukon mukaan tuotteita.

– Jos kuitenkin on niin, että on esimerkiksi jollekin allerginen, voi tuotteen jättää myös pois. Tärkeintä on, että apu menee tarvitsijoille perille.

Kaikkiaan Pomarkun osastolla on jaettavana ruokaa

1 200 kiloa.

– SPR on ollut ruoka-avun jakamisessa Ruokaviraston järjestökumppani jo pitkään. Kun meille esiteltiin asiaa, halusimme olla mukana ja tarjota apua myös pomarkkulaisille, Pomarkun osaston aktiivit toteavat. 

Ruokakassi sisältää perustarpeita, ja sen tarkoitus onkin olla apuna.

– Kyllähän näistä tarvikkeista saa monelle päivälle ruokaa ja lisäksi on mahdollisuus vielä leipoa vaikkapa sämpylöitä. Martat ovat kehittäneet ruokakassin sisällöstä reseptejä, joilla saa tehtyä. Reseptit löytyvät martat.fi -sivustolta, Lehtonen ja Puutio kertovat. 

Lue koko juttu paperilehdestä 11. marraskuuta.