Harjakankaalta on löytynyt ja löytyy talkoovoimaa

Olavi Koskela siirsi pöydät ja tuolit pois salista, jotta Otsolan jumpparyhmä mahtuu liikkumaan.

Harjakankaan kyläseura täyttää sata vuotta 16. joulukuuta. Vallitsevan koronatilanteen takia täyttä sataa vuotta ei juhlita nyt, vaan myöhemmin, kunhan pandemia hellittää. Juhlapaikkana on itseoikeutetusti kyläläisten oma talo, jonka rakentamisen kyläseura aloitti vuonna 2000 ja avajaisia vietettiin vuonna 2001 Noormarkku-viikolla. Nykyisen kylätalon edeltäjä oli vuonna 1918 rakennettu alakansakoulu, joka oli hankittu seuralle vuonna 1995 Noormarkun kunnalta ja remontoitu talkoilla.  Vuonna 1998 Noormarkku-viikolla vietettiin avajaisia.  Vuonna 1999 juhannusyönä talo syttyi salamaniskusta ja tuhoutui kokonaan. Kouluna talo oli toiminut vuoteen 1949 saakka.

– Talkooväki oli kuitenkin sitä mieltä, että rakennus tehtiin uudelleen. Meillä oli onneksi kattavat vakuutukset, joiden korvausten turvin saimme tilattua elementtitalon säältä suojaan -toimituksena. Muuten kylätalo tehtiin jälleen talkoilla, kuten aiempikin. Ja jälleen päästiin viettämään kylätalon avajaisia, kyläseuran puheenjohtaja Olavi Koskela muistelee talon historiaa. 

Talossa on vietetty monenlaisia juhlia ja sitä vuokrataan juhlapaikaksi.

– Näinä aikoina tila on ollut vähäisellä käytöllä, kun koronatilanne ei ole sallinut juhlien järjestämistä. Onneksi kuitenkin ensi kesäksi on muutamia varauksia. Perjantaisin kylätalossa kokoontuu Otsolan opiston jumpparyhmä, Koskela toteaa. 

Lue koko juttu paperilehdestä 9. joulukuuta.

  Jaa: