Heikki Lähdekorpi kisaa ilma-aseiden EM-kilpailuissa tänään tiistaina

Heikki Lähdekorpi aloittaa kisat tänään tiistaina. Ensimmäiset mitalit kisoissa jaetaan sunnuntaina. ARKISTOKUVA/Susanna Lindfors

Söörmarkkulainen, Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi kisaa tänään tiistaina ilma-aseiden EM-kilpailuissa Puolan Wroclawissa liikkuvan maalin 10 m normaalijuoksuissa. Myös kaksi muuta suomalaista aloittaa kisaurakkansa tänään samassa sarjassa: Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64) ja Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar). Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat) kilpailee tyttöjen ilmakiväärissä.

Wroclawissa on jaossa EM-mitalien lisäksi kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon: kaksi kussakin olympialajissa eli miesten ja naisten ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa. Ilmapistoolin henkilökohtaiset EM-kilpailut ovat perjantaina ja ilmakiväärin lauantaina.

Suomella on edustus neljästä olympialajista kolmessa eli miesten ja naisten ilmakiväärissä sekä miesten ilmapistoolissa. Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja ja Suomen EM-joukkueen johtaja Per-Ole Lindell sanoi sunnuntaina Wroclawissa, että Suomen tavoitteena olympialajeissa on yksi mitali ja yksi olympiamaapaikka.