Hiihtotreenit siirtyivät lenkkipolulle

Lisa Fabig tykkää juosta Noormarkun Kirkkokallion lenkkipoluilla.

Noormarkkulaisen Lisa Fabigin hiihtokausi oli kaikin puolin haastava. Alkutalvesta lumenpuute asetti  hiihtotreeneille ja -kilpailuille omat ongelmansa. Lopputalvesta kausi keskeytyi yllättäen koronan vuoksi.

– Kyllähän se harmitti, kun vuodessa on kahdet nuorten SM-kilpailut, joista ensimmäiset jäivät väliin sairastumisen vuoksi ja toiset koronan takia, harmittelee Fabig.

Hiihtokausi jäi lyhyeksi, vaikka nuori urheilija ehti hiihtää muutaman kuukauden Jämin hiihtoputkessa ja Isomäessä. Nyt Fabig on siirtynyt pitämään etätreenejä Kirkkokallion lenkkipoluille ja portaisiin.

– Treenikautena minulla on aamuharkat ennen koulua ja iltaharkat koulun jälkeen. Nyt olen tehnyt vaihdellen kuntopiiriä, juossut ja pyöräillyt. Rullahiihdonkin olen jo aloittanut.

Pian 18 vuotta täyttävä Fabig on aloittanut hiihtämisen 6-vuotiaana Viialan Virissä Akaassa. Perheen muutettua Noormarkkuun, hän siirtyi hiihtämään Noormarkun Nopsan riveihin kolmannella luokalla. Nuorelta urheilijalta löytyy liuta mitaleja kaapista.

– En hiihdä menestymisen vuoksi, vaan siksi, että rakastan lajia ja hiihtäminen on hauskaa.