Hiking Viking kävelee Norjasta Portugaliin

Viime lauantaina matkaaja saavutti Lavian ja totesi lenkkareidensa kantapäiden jo kulahtaneen niin, että pian on hankittava uudet

Sture Troli yöpyi matkallaan yhden yön Laviassa.

Norjalainen Sture Troli lähti heinäkuun 17. päivä Norjan pohjoisosasta kävelemään kohti Portugalia. Tavoitteena hänellä on saapua Portugalin eteläkärkeen joskus huhti-toukokuun aikana.

Viime lauantaina Hiking Viking -nimistä Facebook-sivustoa ylläpitävä matkaaja saavutti Lavian. Laviasta hän jatkoi matkaa kohti Turkua. Turussa häntä odottaa entinen työkaveri, jonka luona hän vierailee. Sen jälkeen Troli matkaa lautalla Tukoholmaan ja jatkaa matkaansa Göteborgiin ja sieltä Tanskan puolelle Fredrikshavniin.

Troli kävelee mielellään pienemmillä teillä kuin valtateillä. Ne ovat hänen mielestään tylsiä ja niillä on vaarallista kulkea. Kaikki hänen tavaransa kulkevat mukana lykättävässä vaunussa.

– Ruoanlaittovälineet, teltta, makuupussi, vaatteet ja lääkkeet. Kenkiä minulla on yhdet. Ennen matkaa testasin 14 paria kenkiä, ja nämä osoittautuivat minun jaloilleni parhaiksi, Sture Troli näyttää.

Lenkkareiden kantapäät ovat jo kulahtaneet ja hänellä onkin tavoitteena löytää Turusta tai Tukholmasta samanlaiset, uudet kengät.

 – Minulla on paljon ystäviä ympäri maailmaa, jotka ovat luvanneet auttaa tällä matkalla. Olen työskennellyt pitkään ympäri maailmaa, kuten esimerkiksi Kolumbiassa ja Sambiassa, ja saanut tuttavia töiden kautta. Tutustun myös helposti ihmisiin, olen siis kiinnostunut ihmisistä ja heidän kulttuureistaan ja tavoistaan.

Lue koko juttu Uutisluotsista 28. lokakuuta.