Historiallisen raskas suokenttä ei lannistanut palloilijoita

POMARKKU

Okko Salokangas, Petteri Laakso, Niko Lahti, Julius Walli ja Matias Kokko pelin tuoksinassa.

Perinteinen suofutisturnaus käytiin taas Pomarkussa, kun kilpailunnälkäiset joukkueet ottivat toisistaan mittaa raskaalla mutakentällä. Sadetta enteilevä keli ei innokkaita pelaajia haitannut, ja katsomoakin kerääntyi suoalueen reunalle kannustamaan suosikkejaan.

– Siellä taitaa olla raskain kenttä koskaan, kun nyt on sadellut niin paljon. Oikea työmiehen keli, totesi kunnan hyvinvointikoordinaattori Reijo Peltomaa.

Turnaukseen osallistui kaiken kaikkiaan viisi joukkuetta: FC-69, Puppelit, FC-Körmyt, Pinkit sekä Team Legend. Ensimmäistä kertaa mukana olivat Team Legend sekä naisista koostunut joukkue Pinkit.

– Ollaan pelattu jo kolme peliä ja vielä on edessä yksi. Pelaaminen on kivaa, mutta tosi raskasta. Ei oikein saa kunnon vetoja aikaiseksi, kuvailivat nuoret pojat Toivo Tommila sekä Oliver Järvenreuna Team Legend -joukkueesta. 

Nuorilla pelaajilla on urheilu verissä; molemmat pelaavat salibandya, ja taustaa heiltä löytyy niin jääkiekosta, jalkapallosta, frisbeegolfista kuin padelista.

– Päästiin molemmat juuri salibandyn United-toimintaan mukaan, mikä tarkoittaa maajoukkuetien Satakunnan alueleiriä. Siellä on alueen parhaat pelaajat, Toivo ja Oliver kertoivat.

Suofutisturnaus oli poikien mukaan mukava kokemus.

– Ehkä tullaan ensi vuonnakin, jos saadaan joukkue kasaan. Peli oli jo 15. Pomarkussa pelattu suofutisturnaus. Päivän juontajana toimi perinteisesti Jani Valli, ja tuomarin tehtävissä kentän tapahtumia tarkkaili Matti Savolainen.