Honkakosken koulun myynti valtuustossa

Annina Ruokoski

Honkakosken koulun myyntiasiasta nuijitaan päätös valtuustossa tänään.

Paikallinen yksityishenkilö on tehnyt Pomarkun Honkakosken koulukiinteistöstä tarjouksen, jonka kunnanhallitus on jo hyväksynyt. Asia eteni valtuuston päätettäväksi, ja se olikin esityslistalla eilen, keskiviikkona Pomarkun valtuuston kokouksessa. Valitettavasti lehti menee painoon jo aiemmin, joten julkaisemme päätöksen verkkosivullamme.

Valtuuston hyväksyessä kaupan, uudelle omistajalle siirtyisi Honkakosken vanha, keltainen niin sanottu puukoulu piha-alueineen. Myös koulun pihassa oleva pesäpallokenttä siirtyisi uudelle omistajalle. 

Honkakosken kyläyhdistys on käyttänyt puukoulua toiminnoissaan. Yhdistyksen puheenjohtaja Annika Hämäläinen kertookin, että ostotarjouksen tehneen tahon kanssa on jo sovittu, että kyläläisillä olisi edelleen mahdollisuus käyttää taloa muun muassa kokouksissaan.

– Kyläyhdistys järjestää vuosittain puurojuhlan joulukuun puolivälissä, lisäksi koulussa on käyty viikoittain pelaamassa bocciaa sekä lentopalloa. Yläkerrassa pääsee kutomaan, Hämäläinen sanoo. 

Kyläyhdistys on pitänyt talosta huolta ja kunta puolestaan on maksanut lämmityksen ja veden. 

– Yhdistyksellä itsellään ei ole isoja rahoja ylläpitää kiinteistöä. Yhdistyksen viime viikkoisessa palaverissa käsittelimme tätä myyntiasiaa, ja joitakin epäilyksiä myös heräsi, että voiko toimintamme uuden omistajan aikana jatkua, mutta pääsääntöisesti kyläyhdistyksessä ajatellaan kuitenkin niin, että asiaa pitää miettiä koko kylän kannalta kokonaisuutena. Toivomme, että, voimme jatkaa tulevaisuudessakin yhteistyötä uuden omistajan ja myös RC-ratayhdistyksen kanssa, joka on suunnittelemassa radan ja koko alueen parantamista jopa EM-kilpailuja varten, Hämäläinen toteaa.

Pesäpallokentän laitamilla sijaitseva niin sanottu Honkakosken Kirin kioskirakennus kuuluisi myös kauppaan. Asiasta on ollut närää, sillä Kirin toiminnassa mukana olleet ja aikoinaan myös kioskirakennuksen rakentamiseen talkoilla osallistuneet honkakoskelaiset ovat sitä mieltä, että rakennusta ei voi noin vain myydä. Kiri ja kunta ovat aikoinaan sopineet kioskirakennuksen käytöstä niin, että rakennus on luovutettu kunnan omistukseen, mutta Kirillä on siihen käyttöoikeus. Hankalan asiasta tekee se, että Kirin toiminta on viime vuosina hiipunut, osittain jo koronan takia, osittain muista syistä, eikä sitä ole merkittynä esimerkiksi Pomarkun Pyryn alajaostoksi. 

  Jaa: