Hotelli herää henkiin

Sini Tuomisalo ja Jaska Aalto käyvät historiaa läpi musiikin, laulujen ja sketsien kautta.

Sini Tuomisalo ja Jaska Aalto ovat rakentaneet Mäntyluodon Hotellista upean revyyn, jossa vanhan satamahotellin vuosikymmenien historia herää entiseen loistoonsa. Musiikin, laulujen ja humorististen sketsien kautta hotellin tanssilattialla kerrotaan paitsi hotellin myös sataman ja siellä toimineiden yritysten ja ihmisten historiaa.

Monille katsojille tuntui olevan yllätys, että Mäntyluodon Hotelli toimii edelleen hotellina, josta voi vuokrata huoneita ja ravintolakin on käytössä.

Porissa ja kauempanakin hotelli tunnettiin ”vihreäkattoisena”. Nimitys tuli talon vihreästä peltikatosta, joka näkyi kauaksi merelle. Kun laivat saapuivat satamaan, merimiehet näkivät jo etäältä hotellin katon ja tiesivät, mitä kaikkea mukavaa katon alta voisi löytää; musiikkia, tanssia, jaloja juomia ja kauniita naisia. Välillä katto oli ruskea, mutta alkuperäinen väri maalattiin takaisin 2000-luvun alussa.

Näistä aineksista Sini Tuomisalo on koonnut historiallisen ja musiikillisen kavalkadin, joka todella lähtee elämään ja herättää katsojan mielenkiinnon.

Lue koko juttu Uutisluotsista 15.7.