Hyötytuulen jättihanke arveluttaa

Hyötytuulen järjestämään uuden merituulipuiston esittelytilaisuuteen oli saapunut väkeä vähänlaisesti. Syynä saattoi olla korona, vaikka kaikille jaettiin maskit, ja niitä myös käytettiin 100-prosenttisesti. Etu alalla Sanna-Liisa Suojasto Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta. Kuvat ja teksti: Tapio Vallin

Porin Tahkoluodon edustalle suunnitteilla oleva Hyötytuuli Oy:n jättimäinen merituulipuisto arveluttaa ainakin kalastajia ja Anttooran mökkiläisiä. Merikarvialainen kalastajien puhemies kyseli maanantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että miten käy pitkin rannikkoa nousevien lohien, kun niiden eteen rakennetaan 40-45 tuulivoimalan tiheikkö.

Tähän eivät osanneet vastata Hyötytuuli Oy:n toimitusjohtaja Toni Sulameri, eivätkä muutkaan hanketta esittelemässä olleet useat eri alojen asiantuntijat. Reposaaren VPK:n talossa järjestettyyn tilaisuuteen oli tullut parisenkymmentä kuulijaa.

Hyötytuuli on Porin ja seitsemän muun suuren kaupungin liikelaitostensa tai yhtiöidensä kautta omistama energiayhtiö. Yhtiön pääkonttori on Mäntyluodossa. Se on maailman johtava arktisiin oloihin rakennettavien merituulipuistojen osaaja, jonka ensimmäinen kymmenen voimalan puisto otettiin Tahkoluodon edustalla käyttöön 2017.