Hyvinvointirahaa haettiin Ahlaisiin, Noormarkkuun, Kellahdelle ja Laviaan

Päätökset hyvinvointirahasta tekee kaupunginhallitus  maanantaina

Vuoden 2021 hyvinvointirahan teemoina ovat ulkoilu ja elämykset, yhteisöllisyys sekä digisosiaalisuus. KUVITUSKUVA

Vuoden 2021 Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa haettiin 92 hankkeeseen, joista 28:lle ehdotetaan rahan myöntämistä. Luvassa on esimerkiksi uudenlaisia lajikokeiluja, retki- ja ulkoilupaikkojen kunnostamista, lasten liikuntakerhoja, kulttuuria sekä tapahtumia. Kaupunginhallitus myöntää rahat ensi maanantaina. 

Ennen raadin tekemää karsintaa porilaisille avattiin äänestys, jossa oli mahdollisuus vaikuttaa jatkoon meneviin hankkeisiin. Reilu tuhat porilaista kertoi mielipiteensä. Vastauksissa toivottiin eniten liikkumista, kulttuuria sekä yhteisöllistä toimintaa ja tapahtumia. 

– Olemme peilanneet tulleita hakemuksia äänestyksen tuloksiin ja nostaneet porilaisia kiinnostavia asioita ehdolle. Myös myönnettäviä rahasummia on saatettu tämän mukaan muuttaa. Hyvinvointirahaa on nyt haettu useampaan kertaan, joten tällä kertaa mietittiin sellaisia tahoja ja hakemuksia, joita aiemmin ei ole ollut mukana, toteaa hyvinvointikoordinaattori Sirpa Kynäslahti

Noormarkkuun ehdotetaan rahaa Harjakankaan kyläseuran leikkikentän kunnostukseen ja Suvisporttikseen. Ahlaisista ehdolla on Syreenitorin toiminnan kehittäminen ja Reposaaresta Suviehtoo Räpsöössä. Kellahden hyvinvointirahatarjokas on Tuu kattoo! -tapahtuma ja Laviassa suunnitellaan Peli-iloa ja yhdessäoloa. 

Lisäksi hyvinvointirahan saajiksi ehdotetaan seuraavia: 

Avoin Luoto (Hevosluoto) , Bike Park maastopyöräilypuisto Ruosniemi Town Hill center (Ruosniemi), Hernekeitto-jumppa (Keskusta/Kirjurinluoto), Jousiammuntaa Yyterin ytimessä (Yyteri), Kartanon liikunta- ja retkeilyalueen jatkokehittäminen (Kartano),  Kesäinen yhteislauluilta Yyterin sannoilla (Yyteri), Kylämme pururadan kunnostaminen (Toukari), Lasten ja nuorten päiväleirit kesällä 2021 (Useampi alue Porissa), Liikuntaa ja yhteisöllisyyttä porilaisille senioreille (Keskusta), Lähiliikuntaa lapsille (Useampi alue Porissa), Mu Poris o koko maailma (Kirjurinluoto), Nuori Kulttuuri Talks (Keskusta), Polkuja menneeseen Poriin (Useampi alue Porissa), Porin luontokohteiden ja reittien kartoitus sekä dokumentointi (erityisesti Yyteri), Pulkkamäestä kuntoportaille (Kyläsaari), RoskaRun – Liiku, ploggaa ja pir Pori siistin (Urheilukeskus, keskusta), Saarenpuiston ulkoilureitin kehittäminen (Kalaholma), Sisukkaasti kohti koria (Kirjurinluoto), Suuri maalaustapahtuma 10.7.2021 (Keskusta), Uudenkoiviston Puistofestarit 2021 (Uusikoivisto), Valloita vuortenhuiput virtuaalisesti (Keskusta) ja Valtakunnallinen Leikkipäivä porilaisille lapsiperheille (Kirjurinluoto). 

Vuoden 2021 hyvinvointirahan teemoina ovat ulkoilu ja elämykset, yhteisöllisyys sekä digisosiaalisuus. Hankkeiden toiminnan tulee olla kaikille porilaisille avointa ja maksutonta, ja hankkeissa tulee huomioida vastuullisuus niin vallitsevan tilanteen, kestävän kehityksen kuin taloudellisuuden näkökulmasta.  

– Tarkoituksena on, että saamme mahdollisimman monen porilaisen ulkoilemaan, osallistumaan ja hankkimaan elämyksiä meidän omassa kotikaupungissa. Koronaepidemian vuoksi osa vuoden 2020 hankkeista siirtyy myös vuoteen 2021. Meillä on mahtava kattaus hyvinvointihankkeita tulossa tänä vuonna, sanoo strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäki.  

Hyvinvointiraha on osallistuvaa budjetointia, jossa kaupunkilaiset otetaan mukaan pohtimaan ja päättämään taloudellisten resurssien käytöstä hyvinvoinnin edistämisessä.  

Hyvinvointirahalla pyritään vastaamaan hyvinvointiraportissa nousseisiin haasteisiin, joita ovat olleet liian vähäinen liikkuminen ja yksinäisyys. Tavoitteena on lisätä porilaisten osallistumista, yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä.