Ilkka Niemi on Ahlaisten Äijä

Matti Huhtala, itsekin Ahlaisten Äijä, onnitteli Ilkka Niemeä.

Maanviljelijä ja liikennöitsijä Ilkka Niemi sai tänään kunnianimekseen Ahlaisten Äijä. Ahlaisten kyläyhdistyksen puheenjohtaja Aki Gröndahl sanoi puheessaan Niemen olevan monessa mukana oleva toiminnan mies, jonka sydämen asiana on esimerkiksi kylänraitin liikenneturvallisuus.

– Tänäkin vuonna koulutiensä aloittavat saavat Ahlaisissa leijonilta pyöräilykypärät. Niemi toimii liikenneturvallisuuden eteen monessa yhdistyksessä kuin myös yksityishenkilönä.

Niemi on 38. Ahlaisten Äijä tai Ämmä.

Kaupungin tervehdyksen markkinoille toi kaupunginjohtajan virkaa hoitava Lauri Kilkku. Hän totesi puheessaan tulevan syksyn olevan ahlaislaisille erityisen merkityksekäs, onhan koulun rakentamisen hankesuunnitelma jo 15. elokuuta järjestettävässä kaupunginhallituksen kokouksessa.

– Sen jälkeen alkaa toteutussuunnittelu. Tavoitteena on, että uusi koulu on käytössä lukukaudella 2024-2025. Hankesuunnitelmassa on tavoitteena rakentaa ahlaislaisten yhteinen olohuone, ja siihen haastankin keskustelemaan siitä, mitkä tarpeet ovat. Keskustelun aika on tuleva syksy. Teknisen puolen rakennuttamisesta vastaavat henkilöt, ovat sitoutuneet siihen, että tämä keskustelu kylässä käydään.

40. Ahlaisten Markkinat järjestettiin lauantaina koulun pihassa. Auringon, pilvien ja tuulen vuorotellessa nähtiin paljon tuttuja ja nautittiin markkinameiningistä kolmen vuoden tauon jälkeen.