Influenssarokotteet loppuneet yksityisiltä lääkäriasemilta

Arkistokuva Noormarkun terveysasemalta.

Influenssarokotteita on saanut marraskuun alusta alkaen ajanvarauksella sekä Porin perusturvassa että Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymässä PoSassa. Monelta yksityiseltä lääkäriasemalta influenssarokotteet ovat jo loppuneet. 

– Rokotteet ovat loppuneet tukusta, emmekä tiedä, milloin saamme niitä lisää, lääkäriasema Mediporista kommentoidaan.

PoSassa ja Porin perusturvassa rokotteita on toistaiseksi riittänyt.

– Minulle ei ole tullut viestiä, että rokotteet olisivat loppuneet. PoSan alueelle rokotteet tilataan sairaala-apteekista ja rokotteita on tilattaessa sieltä saatu, kertoo tartuntataudeista vastaava terveydenhoitaja Anu Sorvali.

Apteekkari Marika Osara Pomarkun apteekista kertoo, että heillä on vielä rokotteita jäljellä.

– Rokotteita haetaan reseptillä silloin, kun virallinen asuinpaikka on jossain muualla tai lähipiiriin ei kuulu riskiryhmäläisiä, Osara kertoo.

Influenssarokotukset järjestetään koronan vuoksi sekä PoSan että Porin perusturvan alueella ajanvarauksella sekä muiden vastaanottokäyntien yhteydessä. Sekä PoSan että Porin perusturvan alueella on huomattu, että korona on vaikuttanut influenssarokotusaikojen varaukseen.

– Influenssarokotteen kysyntä tuntuu kasvaneen näin koronan aikaan, kertoo Posan tartuntataudeista vastaava terveydenhoitaja Anu Sorvali.