Itsenäisyyspäivän seppeleenlaskutilaisuus Keski-Porissa on peruttu

Noormarkun, Reposaaren, Ahlaisten, Lassilan ja Lavian hautausmailla lasketaan seppeleet

Porin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlatapahtuma Keski-Porissa on peruttu Lounais-Suomen aluehallintoviraston 2. joulukuuta julkistamien uusien koronarajoitusten johdosta. 

Aluehallintoviraston päätöksellä Satakunnassa kielletään yli 20 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Päätös on voimassa 3.-23.12.2020. 

Tiukentuneen kokoontumisrajoituksen vuoksi Keski-Porin sankariristillä ei järjestetä ohjelmallista yleisötapahtumaa itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta. Porin kaupunginhallituksen nimeämät seppelpartiot käyvät laskemassa itsenäisyyspäivän seppeleet kaikilla hautausmailla koronarajoituksia ja -ohjeistuksia noudattaen.

Porin kaupunki laskee itsenäisyyspäivänä vakiintuneen käytännön mukaisesti seppeleet Keski-Porin, Ahlaisten, Lattomeren, Reposaaren, Noormarkun, Lassilan ja Lavian hautausmailla. Samoissa paikoissa partiolaiset sytyttävät kynttilän jokaisen sankarivainajan lepopaikalle niin itsenäisyyspäivänä kuin jouluaattonakin.

Myös Porin kaupungin järjestämät joulurauhan julistus sekä uudenvuoden vastaanotto ja ilotulitus -tilaisuudet on peruttu. Tapahtumiin liittyen julkaistaan videot kaupungin YouTube-kanavalla molempina aattopäivinä eli jouluaattona 24.12. ja uudenvuodenaattona 31.12.