Jäämies toivoo ymmärrystä

Jouni Vähäsantanen ja Reijo Peltomaa laittoivat kaukalon maanantaiaamuna kuntoon luistelijoita varten.

Vaihtelevat sääolosuhteet ovat saaneet kuntalaisten mielestä myös jääkiekkokaukalolle aikaan vaihtelevat luisteluolosuhteet. Kunnan Facebookissa on annettu palautetta siitä, että jää ei ole käyttäjien mielestä hyvässä kunnossa. Pomarkun kunnan hyvinvointikoordinaattori Reijo Peltomaa ja kentänhoitaja Jouni Vähäsantanen ymmärtävät tuskan, mutta toivovat ymmärrystä käyttäjiltä.

– Kelit ovat olleet hyvin vaihtelevat, lunta on tullut paljon ja sen varastoiminen on ongelma, Peltomaa toteaa. 

Palautetta käyttäjiltä on tullut myös siitä, että kaukalon eteläpuoleisen päädyn laidat eivät ole olleet kiinni.

– Lunta on työnnetty jäältä sinne, mutta tila on loppunut ja laidat ovat jääneet auki. Aurauksessa käytettävä kone on niin pieni, että sen teholla ei lumivalleja saa lykättyä pienempään tilaan. Esteenä on myös äänieristeaita. Toisessa päässä on myös lumen varastointiongelma, sillä kaukalon vierestä kulkee nykyisin kevyen liikenteen väylä, jota ei tietenkään voi tukkia, Peltomaa sanoo. 

Tilanteeseen on reagoitu ja lumet pyritään nyt saamaan isommalla koneella pois, jotta mahdolliselle uudelle lumelle on tilaa. Kunnan omaa isoa traktoria tarvitaan monesti teknisen toimen ajoissa, joten Jouni käyttää isompien lumimääräien siirtoon omaa ”järeää’’ traktoriaan ja vieläpä talkoomielessä. 

Pomarkun kunnan kentänhoitajana toimii Jouni Vähäsantanen, jolla on pitkä kokemus alalta. Hänen mukaansa kenttää hoidetaan sään salliessa aina parhaalla mahdollisella tavalla.

– Kun sataa lunta, ei voi jäädyttää. Kenttä pyritään auraamaan aina niin, että se olisi aamulla koululaisten käytössä. 

Kentänhoitajan työaika on 6,5 tuntia päivässä, joten vuorokautiseen päivystykseen ei ole mahdollisuutta.

– Jouni kuitenkin asuu aivan kaukalon vieressä ja on työskennellyt myös viikonloppuisin, jos on ollut tarvis, Peltomaa sanoo.

Myös työpajalta on saatu apua kiireisimpinä aikoina lumi- ja jäädytystöihin. Alkutalvena jäädytysletkuja säilytettiin lämpimässä varusteidenvaihtokopissa, mutta nyt niille on löytynyt tilat teknisen työn tiloista.

  Jaa: