Janne Päiviälä toivoo, että jokaisessa pomarkkulaisessa asuisi pieni kuntalaisaktivisti

Janne Päiviälä haluaa kunnanhallituksen puheenjohtajana välttää urautumista.

Pomarkun kunnanhallituksen uusi puheenjohtaja Janne Päiviälä (kok.) kuvailee itseään keskustelevaksi ja vahvasti kehittämisorientoituneeksi. Puheenjohtajana hän haluaa viedä asioita eteenpäin ja vältellä urautumista. 

Yksityiselämässään Päiviälä on yrittäjä ja käytetyn tavaran kauppias. Hän on myös aviomies ja kolmen teini-ikäisen tyttären isä, joka syksyisin nukkuu silloin tällöin ulkona trampoliinin päällä vanhassa armeijan makuupussissa, nauttii raikkaasta syysilmasta ja katselee tähtiä ennen nukahtamistaan.

Pomarkussa vuonna 1975 syntynyt  Päiviälä on ollut jo 12 vuotta mukana kunnallispolitiikassa.

– Ensimmäisellä kaudellani toimin teknisen lautakunnan puheenjohtajana, toisella olin kunnanhallituksen jäsen ja kolmannella kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja. Nyt olen kunnanhallituksen puheenjohtaja. Mielestäni tämä on ollut aika hyvä  polku tutustua monipuolisesti kunnan toimintaan, Päiviälä summaa.

Kun Janne Päiviälää pyydettiin aikoinaan Kokoomuksen ehdokkaaksi, motivaation lähteinä olivat omat tyttäret, joille hän halusi olla mukana varmistamassa turvallista kasvuympäristöä toimivine palveluineen.

– Toivoisin, että jokaisessa kuntalaisessa asuisi pieni kuntalaisaktivisti. Kaikilla, niin poliittisilla päättäjillä, yksittäisillä kuntalaisilla kuin kolmannen sektorin toimijoillakin,  on mahdollisuus vaikuttaa siihen, minkälaisessa Pomarkussa me elämme.

Lue lisää Uutisluotsista 30. syyskuuta.