Jenna Tarvainen on penkkipunnerruksen Euroopan mestari

Sara-Sofia Väliviita pronssille

Jenna Tarvainen ja Sara-Sofia Väliviita kisasivat penkkipunnerruksen EM-kisoihin Ranskassa. Kuvassa heillä on kaulassaan kolme mitalia, yksi osallsitumisesta, yksi omasta sijoituksesta ja yksi on joukkuekultamitali.

MERIGNAC
Pomarkun Pyryn voimailijoiden Jenna Tarvainen nosti 60 kiloa penkkipunnerruksen Euroopan mestaruuskisoissa Ranskassa ja saavutti sillä sarjassaan alle 18-vuotiaat 47 kiloa kultaa sekä tietenkin Euroopan mestaruuden. Tarvainen paransi jokaisella nostollaan Suomen ennätystä. Jenna aloitti nostot 55 kilosta, jonka jälkeen nousi 57,5 ja lopuksi 60 kiloa.
– Hyvältä tuntuu, kommentoi Jenna suoritustaan heti kisan jälkeen.

Pyryn Sara-Sofia Väliviita kilpaili alle 18-vuotiaat 69 kiloa -sarjassa. Hän aloitti 72,5 kilosta ja jatkoi 77,5 kilolla, jolla hän saavutti pronssia sarjassaan. Tulos on hänen oma ennätyksensä.
– Ihan hyvältä tuntuvat molemmat, sekä mitali että oma ennätys, Sara-Sofia kommentoi palkintojenjaon jälkeen.

Penkkipunnerruksen EM-kilpailut käytiin eilen Ranskan Merignacissa.

Elokuun lopussa Jenna Tarvainen kisaa Romaniassa voimanoston MM-kisoissa. Romaniaan lähtee myös Pyryn voimailijoista Maiju Lehtimäki. Jenna kilpailee 47-kiloisissa ja Maiju 57-kiloisissa. MM-kisoja varten on viime aikoina pyritty saamaan maksimivoimia esille. Valmentaja Jouni Vähäsantanen toteaa, että MM-kilpailut ovat kovat kekkerit ja lajimitali Pomarkkuun olisi jo kova sana.
– MM-kilpailuissa palkitaan jokaisen lajin parhaimmat eli kyykyn, penkkipunnerruksen ja maastavedon sekä vielä yhteistuloksesta palkitaan. Joten jaossa on kilpailijalle siis neljä palkintosijaa, jos kaikki sujuu nappiin, hän kertoo.