Joni-Pekka “Jonttu” Rajalasta Vuoden autourheilija 2021

Arvostetun palkinnon lisäksi Rajalan kaulaan pujotettiin seitsemän SM-mitalia 

Joni-Pekka Rajala juhli palkintoaan yhdessä vaimonsa Sarin ja poikiensa Ticon, Kasperin, Wiljamin, Robinin ja Rasmuksen kanssa viime lauantaina. KUVA: TONI OLLIKAINEN/AKK

Noormarkun Ua/MK:ta edustava Joni-Pekka “Jonttu” Rajala valittiin Vuoden autourheilijaksi 2021. Aiempina vuosina samalla tittelillä on palkittu muun muassa moninkertaisia maailmanmestareita, kuten Tommi Mäkinen ja Seppo Harjanne sekä Mäkinen Risto Mannisenmäen kanssa. Myös Kimi Räikkönen on saanut palkinnon useana vuonna. Jokamiesluokan, rallicrossin ja crosskartia kilpaa ajava Jonttu Rajala oli palkinnosta erittäin onnellinen.

–  Nyt tuli toi elämäni haaveen täyttymys, kun minut valittiin vuoden autourheilijaksi, se tunne on uskomattoman upea, Jonttu Rajala toteaa palkintogaalan jälkeen, kun hänet tavoitetaan työntouhusta raskaskonekorjaamolta.

Valintaa vuoden autourheilijaksi Rajala arvostaa suuresti.

–  Palkinto on ehdottomasti yksi arvokkaimpia saavutuksiani urallani. Tänä vuonna ajettiin rallicrossin, jokamiehenluokan ja jääradan lisäksi ensimmäistä kertaa myös crosskartia. Jokaisesta lajista tuli siis vähintään yksi mitali. Helppoa se ei missään nimessä ollut, varsinkin rallicrossin kaksi kultaista mitalia olivat todella kovan työn takana, kun taso kilpailuissa on äärimmäisen kova.