Keskustasta eronnut Jouni Erola perusti Perussuomalaisten valtuustoryhmän Pomarkkuun

Jouni Erola perusti Pomarkkuun Perussuomalaisten valtuustoryhmän. Kari Lilja on Pomarkun Perussuomalaisten kuntavaalipäällikkö.

Annina Ruokoski/POMARKKU

Pomarkkulainen Jouni Erola erosi Keskustan valtuustoryhmästä perjantaina. Samalla hän jätti hallinto- ja sivistysjohtaja Nina Merilahdelle Pomarkun Perussuomalaisten valtuustoryhmän perustamisasiakirjan. Tällä valtuustokaudella Pomarkun valtuustossa ei ole ollut Perussuomalaisten valtuustoryhmää. Asia tuodaan seuraavaan valtuustoon, joka on ensi torstaina 8. lokakuuta.

– Päädyin pitkällisen harkinnan jälkeen tähän. En koe tämän hetkistä keskustan linjaa itselleni mieleiseksi. Tämänhetkiset ja tulevat suuret investoinnit koen niin, että ne uhkaavat Pomarkun kunnan itsenäisyyttä, Jouni Erola perustelee. 

Erola on ehdokkaana ensi kevään kuntavaaleissa. Valtuustoehdokkaana Erola on ollut ensimmäisen kerran 2014 Keskustan listalla, jolloin hän pääsi valtuustoon. 2017 valittiin valtuuston 30 äänellä.

Tällä valtuustokaudella Erola on toiminut kunnanhallituksen jäsenenä vuodesta 2019 kesäkuuta, PoSan ympäristö- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtajana ja maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen pomarkkulaisjäsenenä.