Juhlavuosi siivitti Nopsan yleisurheilijat erinomaisiin tuloksiin

Ilkka Herrala vuonna 2018 Urjalassa, Nopsan viimeisessä Mega-sarjan Seuracup-finaalissa, jossa sijoitus oli kolmas. Herrala antaa ohjeista kilpailun päättänyttä sukkulaviestiä varten. Lähimpänä hänen vieressään Linnea Fabig ja Sanni-Maria Mäkelä ja kauimpana Pritne Lember. 

80 vuotta täyttävän Noormarkun Nopsan juhlavuosi on ollut yleisurheilun osalta erittäin onnistunut. Seuran nuoret yleisurheilijat ovat saavuttaneet valtakunnallisestikin merkittäviä tuloksia, kuten esimerkiksi Pohjola Seuracupin C-sarjan voitto syyskuun alussa Porin stadionilla.

– Olimme ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä Seuracupin finaalia ja yllätykseksemme voitimme koko potin, Nopsan puheenjohtaja Ilkka Herrala iloitsee.

– Seuracupeja on järjestetty 1990-luvun alkupuolelta saakka. Kolme vuotta sitten konsepti uudistettiin ja sarjajako muuttui. Vuoteen 2018 saakka Nopsa kilpaili 5000–10 000 asukkaan kuntien sarjassa, johon kuuluimme silloinkin, kun Noormarkku oli itsenäinen. Uudistuksen myötä Nopsa siirrettiin C-sarjaan, jossa kilpailevat yli 35 000 asukkaan kaupunkien seurat. Muutos oli meille suuri, mutta pärjäsimme hienosti.

Herralan mukaan Seuracup on hyvä mittari seuratoiminnan laajemmasta onnistumisesta. 11–17-vuotiaat kilpailevat monissa eri lajeissa, mutta sama urheilija voi osallistua vain yhteen lajiin, joten seurasta pääsee mukaan useita edustajia.

– Suomen Urheiluliitolla on myös Seuraliiga, jossa koko maan seurat keräävät pisteitä yleisissä- ja juniorisarjoissa. Mukana on noin 400 seuraa, ja Nopsa ylsi tänä vuonna sijalle 19. Ensi vuonna nousemme superliigaan, jossa on mukana 20 parasta seuraa, Ilkka Herrala selvittää.

Lue koko juttu paperilehdestä 25. marraskuuta.

  Jaa: