Kaameita keihäskaaria Vaaksholma Openissa

Vasemman käden heittotyyliä näyttää Antti Nikkarikoski.

Juhannusviikon keskiviikkona kokoontui Ahlaisten Vaaksholman eli Rantakaupungin Madetorille varsin urheilullinen joukko kisaamaan kahden käden keihäänheitossa Vaaksholma Open -tapahtumassa. Jääkärimajuri Julius Saaristo voitti olympiakultaa lajissa vuonna 1912, kuten kaikki urheilua seuraavat hyvin muistavat.

Kisassa nähtiin suorastaan kaameita keihäskaaria, kuten selostajana toiminut V. Välimäki värikkäästi kuvaili. J. Saariston 109 vuotta vanhaa Tukholman 109,42 metrin tulosta ei sentään aivan ahdisteltu.

Kisa sujui sopuisasti eikä kilpailun ylin valvoja Esko Rantapantti saanut valituksia tai protesteja. Rantapantti totesi lakonisesti, että kaikki valitukset saa osoittaa Jurvan kuntaan ja se on hyvä koska Jurvan kunnasta ei tiettävästi ole koskaan saatu mitään vastausta mihinkään valitukseen.

Lehtemme pinoon mennessä ovat viralliset tulokset edelleen kateissa mutta päivän komeimmasta ja todennäköisesti myös pisimmästä kaaresta vastasi Ville Välimäki, siitä oli tapahtuman runsaahko yleisö hellyttävän yksimielinen.

Teksti ja kuvat Hannu Nummelin