Kaarlo Peltomaa kehitti oman tuotemerkin

“Maatalous on kivaa, mutta kovaa”

Kaarlo Peltomaa hakee tilalleen 160 vasikkaa vuodessa. Laviasta haettu vasikka pääsi omaan igluunsa.

Pomarkkulainen Kaarlo Peltomaa on hetki sitten lanseerannut oman tuotenimen Kaarlon kotitila maatilalta tuleville tuotteilleen.

– Haluan, että asiakkaat tietävät ensisilmäyksellä, mistä liha on peräisin. Tarkoituksena olisi jossain kohtaa myydä kaikki tuotteet oman tuotemerkin kautta, kertoo Peltomaa.

Kaarlo on ollut täyspäiväisenä maatalousyrittäjänä nyt kaksi vuotta Pomarkun Kiilholmassa. Tila on ollut suvun omistuksessa 1930-luvulta saakka Kaarlon isoisän Arvon viljellessä aikoinaan peltoja.

– Isäni ei enää viljellyt muuta kuin harrastukseksi, mutta veljeni Matti alkoi pitää tilaa vuonna 2010 ja minä sekaannuin mukaan muutama vuosi sitten, Kaarlo naurahtaa.

Aluksi Kaarlo hoiti maatilaa metsänhoitajan työn ohessa, kunnes uuden navetan rakentamisen jälkeen ja eläinmäärän kasvamisen myötä maatilan hoito alkoi viemään niin paljon aikaa, että hänen oli pakko jättäytyä pois päivätyöstä.

– Sydämeni veti maatalousyrittäjäksi. Tässä työssä yhdistyy kaikki, mistä pidän; eläinten hoito, maatalous ja yrittäjyys. Tykkäsin kyllä päivätöistäkin, molemmissa töissä on puolensa, mutta elämä on valintoja, Kaarlo pohtii, eikä kadu hetkeäkään päätöstään lähteä yrittäjäksi.