Kaarna palvelee torstaista lauantaihin

Uusi kahvila sai hyvän vastaanoton, yrittäjä Pauliina Tunturi kertoo tyytyväisenä.

Kun Siikaisten kirjasto muutti uusiin tiloihin, Pauliina Tunturin, 24, unelma yrittäjyydestä lähti konkretisoitumaan. Kirjahyllyt ovat vaihtuneet viihtyisiin sohvaryhmiin, täysinäisiin juomakylmiöihin ja itse rakennettuun myyntitiskiin. 

– Tila oli pitkään tyhjillään, aivan kuin se olisi odotellut minua, Siikaisiin reilut kolme vuotta sitten muuttanut Pauliina kertoo hymyillen. 

Viime kesänä kodin läheisyydessä sijaitsevassa mäntymetsikössä lenkkeillessä uuden yrityksen liikeidea alkoi hahmottua. Kaikenikäisille suunnattu kahvila anniskeluoikeuksin. Lähi- ja pienpanimoiden tuotteita, vaihtuva leivonnaisvalikoima sekä irtojäätelöä. Mäntymetsästä löytyi myös paikalle nimi, Kahvi- & Oluttupa Kaarna. 

– Meiltä löytyy ajanvietettä sekä aikuisille että lapsille. Biljardi, darts ja leikkinurkka, Pauliina listaa ilmaisia oheispalveluja. Lisäksi Kaarnassa on mahdollisuus järjestää kokouksia kymmenen hengen erillisessä tilassa. Itse kahvilassa asiakaspaikkoja on kolmisenkymmentä ja terassilla mahtuu istumaan kahdeksan auringonpalvojaa. 

Kuvat ja teksti: Seija Myllymäki