Kahden tonnin duon viimeinen biisi

Kahden tonnin duon viimeinen biisi julkaistiin tänään ystävänpäivän ja Teemu Ruokosken huomisen syntymäpäivän kunniaksi. Duon toinen osapuoli Jaakko Aromaa kertoo Facebookissa, että Duo on halunnut lauluillaan puuttua merkittävimpiin yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Lauluja on tehty muiden muassa Pomarkun sillasta, Kiilholmantien töyssyistä ja vanhan kirkon paanukatosta.

– Jossain vaiheessa eräs nainen hätääntyi ymmärtäessään, että laulujen myötä Pomarkun silta on kunnostettu, Kiilholmantie asfaltoitu ja kirkon paanukatto uusittu.

Hän pyysi Jaakon äitiä sanomaan pojille, etteivät nyt ainakaan junaradasta tekisi kappaletta – kun hänen tyttärensä oli juuri ostanut talon vanhan radan vierestä, eikä kaipaa junaliikennettä kotirauhaansa rikkomaan.

Noh, Kahden Tonnin Duolle tämä oli bensaa liekkeihin.
– Viimeinen kappaleemme kantaa nimeä Pori–Haapamäki. Kappaleella on vierailevana tähtenä mukana porilainen huuliharpisti Risto Ojalammi.

Kahden Tonnin Duo luonnollisesti kiistää, että tässä nyt mitään poliittista viestiä suuntaan tai toiseen olisi. Varsinkaan näin eduskuntavaalien alla. Sen sijaan laulussa on kysymys matkanteon vaikeudesta Pomarkun ja Porin välillä, kun rata on mutta junaa ei…

Kahden Tonnin Duon toinen jäsen, Teemu Ruokoski menehtyi äkillisesti sairauskohtaukseen marraskuussa.