Kajakkikärry seuraa halukkaita

ISOJÄRVI

Luontokohteisiin retkiä tekevä Wild Nordic Nature -yritys järjestää esimerkiksi melontaseikkailuja ympäri Satakuntaa. Kuvassa vasemmalla etualalla Marita Salmio, taaempana Leena Kunnassalo ja takimmaisena Marko Vähä-Kreula. Etummaisena Jaana Mälkki, takana Piia Risku ja oikeimmalla Leena Liljeroos.

Vesi liplattaa pehmeästi, kun kymmenkunta melojaa tutkii karttaa Isojärven rannalla. Melontaretken ohjaaja Jaana Mälkki antaa turvallisuusohjeita, ja aurinko paistaa tyynen järven päällä lempeästi. Edessä on iltapäivän seikkailu Isojärven saaristoon.

– Tällä retkellä on mukana sellaisia melojia, joilla on jo taustalla melontakokemusta. Matkaa illan retkelle kertyy noin kymmenen kilometriä, Jaana Mälkki kertoo.

Mälkin yritys Wild Nordic Nature järjestää Satakunnan alueella erilaisia liikkumiseen liittyviä aktiviteetteja maastopyöräilystä lumikenkäilyyn. Mälkki on luontokartoittaja, ja hän toimii itse retkillä oppaana.

– Jaanan mukana on tosi hienoa liikkua mukana, sillä hän tietää luonnosta, kasveista ja eläimistä niin paljon. Itsekin näin biologian opettajana opin paljon häntä kuunnellessa, Isojärven melontaretkelle osallistunut Piia Risku kertoo. 

Retkiä tehdään luontokohteiden upeissa maisemissa, joissa tarkastellaan luontoon liittyviä asioita ja ihastellaan esimerkiksi luontotyyppejä ja -arvoja.

Teksti ja kuva: Johanna Mattila