Kankaan koulun kakkosluokalla altistumisia koronavirukselle

Noormarkun Kankaan koulun 2. luokalla on ollut altistumisia koronalle tällä viikolla. Viimeinen altistumispäivä on maanantai 30. elokuuta. Altistuneita oppilaita on 14.

Altistuneet oppilaat on asetettu karanteeniin kymmeneksi päiväksi viimeisestä altistumisesta. Karanteeni voi lyhentyä, jos kaikilla oppilailla kuudentena päivänä viimeisestä altistumisesta otettu koronatesti on negatiivinen. Jos positiivisia löytyy, niin tilanne arvioidaan uudelleen.

Henkilökunnan osalta tilanne karanteenin suhteen arvioidaan tapauskohtaisesti. Lisäksi vähäisempi altistuminen on tapahtunut myös ykkösluokalla ja heitä ei aseteta karanteeniin. Mutta pienistäkin oireista kannattaa hakeutua koronatestiin.

Asiaa on käsitelty yhteistyössä Kankaan koulun ja Porin perusturvan tartuntatautiyksikön kanssa. Koulu tiedottaa huoltajille opetusjärjestelyistä erikseen, toteaa rehtori Jarmo Välimäki.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, kannattaa tehdä oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soittaa Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16. Muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan, puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona