Kankaanpään musiikkiopisto toi iltasoiton Laviaan

Amanda Ruisniemi soitti tiistaina iltasoitossa kappaleen Liikkuva linna ja lauloi Tuulen värit sekä Ei rakkaus vaadi paljon, vaan kaiken.

Kuva ja teksti: Pauliina Ruisniemi

Tiistaina Kankaanpään musiikkiopisto järjesti iltasoittokonsertin Lavian yhtenäiskoulun Akatemia-salissa. Noin tunnin mittaisessa konsertissa oli edustettuina lähes kaikki opiston soittimet.
– Yleensähän iltasoitot ovat Aspin talossa opistolla, mutta tänä talvena on kokeiltu viedä niitä muille paikkakunnille, jotta konserttiyleisö pääsisi paremmin paikalle. Esimerkiksi Laviasta ei tule välttämättä lähdettyä Kankaanpäähän, jos nyt oma lapsi ei satu soittamaan, kertoo konsertin vastuuopettaja Kaisa Kulhua.
Kokeilu on saanut yleisöltä kiitosta.
Kankaanpään musiikkiopistossa opiskellaan muiltakin lähialueilta, esimerkiksi Jämijärveltä ja Honkajoelta.
– Motivaation täytyy olla kohdillaan, jotta jaksaa opiskella kauempaa. Toki myös opiston opettajat voivat pitää tunteja muualla, jos oppilaita on riittävästi, Kulhua kertoo.

Yksi pitkämatkalainen on kohta 17-vuotias lukiolainen Amanda Ruisniemi, joka on kotoisin Laviasta ja asuu nyt viikot Pomarkussa. Hän on soittanut musiikkiopistossa kolme vuotta pianoa ja tehnyt lauluopintoja pari vuotta. Hän laulaa sekä K12-lauluryhmässä että soolona.
– Aikaisemmin kuljin vanhempien kyydillä kolmekin kertaa viikossa. Tuntien ajankohtiin sai kuitenkin vaikuttaa, ja ne olivat usein samaan aikaan sisarusten harrastusten kanssa, Ruisniemi kertoo.

Lue lisää Uutisluotsista 16. maaliskuuta.

  Jaa: