Kaupunginhallitus hyväksyi vihdoin Noormarkun paloaseman hankesuunnitelman

Noormarkun vanha paloasema on huonokuntoinen. Uuden aseman rakentamiselle on todellinen tarve.

Noormarkun paloaseman hankesuunnitelma siunattiin vihdoin Porin kaupunginhallituksessa. Suunnitelmaa on käsitelty syksystä 2020 lähtien ja se oli kaupunginhallituksen esityslistalla nyt jo neljättä kertaa.
Aikaisemmin kaupunginhallitus on palauttanut hankesuunnitelman tekniselle lautakunnalle muun muassa kustannusten supistamiseksi. Viimeksi hankesuunnitelma jäi pöydälle, koska siihen haluttiin vielä Satakunnan pelastuslaitoksen lausunto.
Pelastuslaitos edellytti lausunnossaan, että hankesuunnitelmaan ja tilaluetteloon lisätään 40 neliötä ajoneuvotilaan, asfaltoitu 1500 neliön harjoituspiha sekä järjestötilaa 40 neliötä sopimuspalokunnan käyttöön. Lisäksi pelastuslaitos edellytti, että harjoitustorni toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Pelastuslaitos huomautti myös, että Noormarkun paloasemahankkeen välittömälle käynnistämiselle on suuri tarve.
Esittelijän muutettua ehdotustaan kokouksessa niin, että Satakunnan pelastuslaitoksen lausunto otettiin huomioon, kaupunginhallitus hyväksyi paloaseman hankesuunnitelman lopulta yksimielisesti 17. toukokuuta.

Noormarkun palokunnan päällikkö Jarno Joensuun mukaan on hieno asia, että paloaseman hankesuunnitelma saatiin vihdoin maaliin saakka ja varsinainen toteutussuunnittelu ja lopulta myös rakentaminen pääsevät käyntiin.
– Hyvä asia on myös se, että hankesuunnitelmaan saatiin sisällytettyä tiloja, joita jo kerran supistettiin. Harjoituspiha ja -torni ovat tärkeitä sopimuspalokunnan valmiuksien ylläpitämisessä ja VPKssa arvokasta työtä tekevät nais- ja nuoriso-osastot ansaitsevan kunnolliset tilat omalle toiminnalleen.

Lue lisää torstain 20.5. Uutisluotsista.