Kaupunki suunnittelee palvelujen keskittämistä puukoulukortteliin Reposaaressa

Puukoulukorttelin kaikki neljä rakennusta saneerataan turvallisiksi ja terveiksi.

Kaikki Reposaaressa toimivat kaupungin palvelut on tarkoitus keskittää puukoulukortteliin. Tätä ennen korttelin neljä rakennusta on tarkoitus saneerata. Hankkeen kustannusarvio on noin 1,7 miljoonaa euroa.
– Rakennusten rakenteet korjataan, pinnat ja talotekniikka uusitaan. Joitakin tilamuutoksia tehdään myös. Rakennusten korjausaste on noin 40 prosenttia, rakennuttajainsinööri Janne Heinävaara selvittää.
Nykyisin kylätalona toimivaan Reposaari-taloon on tarkoitus sijoittaan vuosiluokkien 1–6 perusopetus ja esiopetus sekä iltistoiminta. Rakennuksen kellaritiloihin tulevat lisäksi kiinteistönhoitajan verstas-, työ- ja sosiaalitilat.
– Kylätalolle on tarkoitus etsiä korvaavat tilat. Reposaari-yhdistys on esittänyt kylätaloksi vanhaa kivikoulua, mutta mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, Heinävaara toteaa.
Ruokalarakennuksessa keittiö ja ruokasali jatkavat toimintaansa. Keittiön palvelee perusopetusta ja varhaiskasvatusta. Rakennuksen yläkertaan sijoittuvat lisäksi varhaiskasvatus sekä kotihoidon työ- ja taukotilat.
Liikuntasalirakennus jatkaa liikuntakäytössä sekä koulun ja päiväkodin juhlatilaisuuksien paikkana. Lisäksi se palvelee Reposaaren alueen liikunta- ja yleisötilaisuuksien iltakäyttöä.
Kirjastorakennuksessa jatkuu kirjastotaoiminta ja lisäksi sinne sijoittuvat muun muassa kotihoidon työskentelytukikohta, lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanotto sekä viikoittain vierailevat muut terveydenhuollon ammattilaiset ja sosiaali- ja perhepalveluiden liikkuva työntekijä.

Lue lisää Uutisluotsista 16. syyskuuta.