Kela-taksin tilausnumerot muuttuivat Satakunnassa

Taksimatkoja voi tilata joko seinäjokelaiselta tai helsinkiläiseltä palveluntuottajalta

Satakunnan autoilijoiden tunnelmat ovat uudistuksen suhteen odottavia. Itse uskon, että systeemi lähtee toimimaan hyvin, mutta aika sen näyttää, Top Liikenteen toimitusjohtaja Lauri Pirhonen toteaa.

Satakunnassa on 1. tammikuuta alkaen kaksi palveluntuottajaa, joilta Kelan korvaamat taksimatkat tilataan. Jatkossa asiakkaalla on mahdollisuus valita, kummalta palveluntuottajalta hän tilaa Kela-taksin. Satakunnassa Kelan korvaamista taksimatkoista huolehtivat Taksi Helsinki Oy ja seinäjokelainen Keskustaksi Oy.
Palveluntuottajat vastaavat siitä, että kaikki niiltä tilatut Kelan korvaamat taksimatkat hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla. Kyseessä on kokonaispalvelu, joka kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn ja välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan sekä maksuliikenteen ja raportoinnin. Maksuliikenteessä käytetään Kelan sähköistä suorakorvausmenettelyä.

Noormarkkulainen Top Liikenne on liittynyt Kela-kuljetuksissa seinäjokelaisen Keskustaksi Oy:n listoille.
– Mietimme sitäkin, että olisimme mukana molempien palvelunttuottajien listoilla, mutta kahden järjestelmän vaatimista laitteistoista ja järjestelmien päivityksistä olisi tullut isommat kustannukset. Seinäjokelainen palveluntuottaja oli luontevin valinta ja tuntuman mukaan suurin osa Porin ja Noormarkun alueen takseista kuuluu juuri siihen, Top Liikenteen toimitusjohtaja Lauri Pirhonen toteaa.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan, matka pitää tilata numerosta 0800 414 612 (Taksi Helsinki Oy) tai numerosta 0800 924 42 (Keskustaksi Oy). Näistä numeroista tilatuista matkoista asiakas maksaa vain omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tilauspuhelu on maksuton.Uudet numerot palvelevat ympäri vuorokauden.

Lue koko juttu paperilehdestä 5. tammikuuta.

  Jaa: